L’increment d’okupes al Catllar provoca la mobilització dels veïns

Aquesta mateixa setmana es va ocupar la casa d'una dona de més de 70 anys

Imatge de l'urbanització Mas Blanc del Catllar. GM

Els veïns de les urbanitzacions del Catllar han dit prou davant l’onada d’ocupacions de cases que estan vivint en els darrers mesos. Davant aquesta situació, han convocat una mobilització per aquest diumenge, 2 de gener, a les 11 hores que començarà al cementiri del municipi i acabarà davant d’una casa okupada aquesta mateixa setmana.

L’immoble, propietat d’una dona de més de 70 anys, va ser okupat aquest dilluns quan estava a punta de ser venut. De fet, el futur propietari ja havia firmat el contracte d’arres i havia començat a traslladar les seves coses. Després de denunciar-ho, es va fixar un judici ràpid per aquest dimecres, però davant la impossibilitat de contactar amb els okupes el jutge va decidir ajornar-lo al 20 de gener.

Aquest ha estat l’últim cas d’una llarga sèrie d’ocupacions que s’estan produint al Catllar en els últims mesos. “Porto 16 anys vivint aquí i mai havia vist aquesta onada de robatoris i okupacions”, apunta el president de la urbanització Mas Blanc, David Rodrigo, en declaracions al Diari La Ciutat.

En aquesta urbanització hi ha dos tipus d’okupes: els que okupen una casa propietat d’un banc perquè no tenen on viure i els delinqüents. Mentre els primers no fan soroll i cuiden dels habitatges, els segons generen problemes als veïns. En aquest sentit, Rodrigo destaca uns okupes que tenen atemorits a una parella d’avis de més de 80 anys que viuen just al costat i no s’atreveixen a sortir de casa.

El problema a Mas Blanc, però, és el mateix en la vintena d’urbanitzacions que té el Catllar i en les quals viuen unes 4.000 persones. Rodrigo explica que als Cocons hi ha un veí al qual els okupes li han robat cinc vegades en els últims sis mesos. “Li estan robant fins i tot les mantes i els llençols”, apunta.

Els veïns lamenten que l’Ajuntament no fa cas a les seves queixes i que els Mossos d’Esquadra asseguren que no poden fer res. Davant aquesta situació, els presidents de les diferents urbanitzacions han organitzat una trobada per a després de les festes nadalenques en la qual organitzar-se per pressionar conjuntament a l’Ajuntament. De moment, abans hi haurà la mobilització d’aquest diumenge 2 de gener.