L’Altacústic afronta una de les edicions més especials amb una programació fidel a la idea de Slow Festival

Enguany l’Altacústic es manté i ho fa amb una fórmula que no deixa de banda la qualitat musical que sempre ha caracteritzat aquest festival

En un any difícil, marcat per les restriccions que imposen les actuals mesures sanitàries, la cita de la Vila Closa d’Altafulla amb algunes de les veus més singulars i originals del panorama musical català retorna amb una proposta que opta per les actuacions amb seient reservat, en una ocasió que suposa la possibilitat de gaudir d’un dels pocs festivals que aquest estiu es duran a terme a les comarques de Tarragona.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat, en la presentació que s’ha fet aquest matí a la plaça de l’Església -l’únic escenari que hi haurà per les mesures de la Covid-19,  en l’aposta clara de l’Ajuntament d’Altafulla  en “preservar l’Altacústic i apostar per la Cultura”.

Seran un total de vuit concerts concentrats en tres dies, del 16 al 19 de juliol, amb doble actuació per jornada musical a la plaça de l’Església. Hi actuaran Roger Benet, Judit Neddermann, Anna Andreu, Mazoni, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Magalí Sare i Joina.

El director artístic del festival, Kike Colmenar, ha recordat que, tot i l’excepcionalitat del moment, la setena edició de l’Altacústic és fidel a la programació musical sota el concepte d’Slow Festival, apostant per nous talents i repetint aquells grups que compleixen amb les condicions artístiques necessàries del festival, i que han deixat una bona empremta a Altafulla.

Per la seva banda, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, que s’ha mostrat molt orgullós de celebrar un cop més l’Altacústic, ha subratllat la importància que les administracions donin suport a festivals d’aquest tipus en un moment que cal recordar que la Cultura també és un dels motors econòmics que fan funcionar el país.

En aquest sentit, la regidoria de Cultura invertirà un total de 26.000 euros. Alguns dels concerts tindran una entrada de 3 euros, l’anticipada; i de 5, el mateix dia del concert, una hora abans al mateix recinte. En altres, s’haurà de recollir la invitació prèviament. És una de les mesures que farà viable controlar l’aforament, limitat a unes 150 persones per concert. Tota la informació està disponible al web www.altacustic.cat.

La presentació del festival ha acabat amb una actuació de Roger Conesa, del grup Roger Benet, fent un petit tast del que el públic podrà sentir en la seva actuació, com a representant d’artistes del Camp de Tarragona.

Protocol COVID-19

L’organització seguirà els següents protocols, sempre d’acord amb la normativa vigent:

  • Desinfecció de l’espai abans de cada concert.
  • A l’entrada de tots els espais hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic.
  • L’aforament i la disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides.
  • L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i sota control del personal d’acomodació per garantir la distància de seguretat.
  • Als espais no es facilitarà cap full de mà ni programa en paper. La informació estarà únicament disponible en línia.
  • A tots els espais on sigui necessari s’habilitaran diferents accessos i sortides per tal de no produir aglomeracions de persones.