Ja es poden consultar les bases del VI Premi Internacional de Gravat Xilogràfic ‘ LA TORRE DE L’ENCENALL’

La Regidoria de Cultura informa que ja es poden consultar les bases del VI Premi Internacional de Gravat Xilogràfic “La Torre de l’Encenall” que gestiona l’Arxiu Municipal de Torredembarra.

Al premi hi poden participar artistes de qualsevol nacionalitat amb treballs inèdits. El tema és lliure, i la tècnica és la xilografia. S’admeten totes les tècniques que estableix la normativa de la FISAE (Federació Internacional de Societats d’Amics dels Ex-libris) referents a la xilografia (abreviatures X).

El premi té tres modalitats:

– Premi de gravat infantil (fins a 12 anys)

– Premi de gravat juvenil (de 13 a 17 anys)

– Premi de gravat per adults

S’estableix un únic premi per modalitat, que podrà declarar-se desert.

– Categoria nens i joves: material per gravar i un diploma.

– Categoria adults: 1500 euros i un diploma.

En aquest espai podeu consultar les bases http://gravat-torredembarra.plisweb.com/6/premi-de-gravat-bases

Les obres s’hauran de fer arribar a l’Arxiu Municipal de Torredembarra (Plaça del Castell, 8. 43830 Torredembarra (Tarragonès) de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h. Tel. 977640025. Els enviaments per correus i els presencials no es podran realitzar fins que hagi passat l’actual situació d’emergència sanitària. El lliurament de les obres va a càrrec del concursant, sense que correspongui reclamació a l’organització en cas de possibles desperfectes o pèrdues.

El termini d’admissió dels originals finalitzarà el 16 d’octubre de 2020. Pel que fa als enviaments, comptarà com a vàlida la data de sortida, la qual es prendrà del segell estampat per correus en l’oficina d’origen.

El premi de Gravat Xilogràfic neix el 2013 arrel de la voluntat de l’Ajuntament de Torredembarra de recuperar el llegat de l’entitat que dóna nom al premi, tant pel que fa a l’obra gràfica produïda, com als testimonis dels seus gravadors. Al segle XX, la relació de Torredembarra amb el gravat va ser intensa, hi feien estades artistes de la talla de Jaume Pla, Francesc d’A. Casademont, Antoni Gelabert, tots ells amics del torrenc gravador Josep Gual. Amb la voluntat de reprendre el fil del gravat xilogràfic a la vila, s’ha creat un centre de recerca i investigació de tot el material recopilat (gravats, matrius, llibres…) ubicat a l’Arxiu Municipal de Torredembarra.

La creació del premi també és fruit d’aquest desig de vincular la vila de Torredembarra amb la xilografia actual.