S’obre la convocatòria 2021 d’ajuts al transport públic per a estudis reglats no obligatoris

Les sol·licituds es podran presentar fins al 15 de juliol

L’Ajuntament convoca per quart any consecutiu els ajuts destinats a subvencionar la despesa en transport públic d’aquells joves que cursin els seus estudis reglats no obligatoris fora de Roda de Berà. 

Segons dades del departament d’Ensenyament una mitjana de 50 joves rodencs sol·liciten estudiar cada any fora del municipi, en centres públics o privats, un cop han finalitzat la secundària. La major part d’ells s’han de desplaçar cada dia als instituts de Torredembarra, Vendrell o a centres d’altres punts del Tarragonès per estudiar, i la despesa ha d’anar a càrrec de les famílies. 

Per contribuir a millorar, en la mesura del possible, la qualitat de vida de les famílies rodenques, l’Ajuntament va posar en marxa al 2018 aquesta subvenció, per ajudar els joves que vulguin continuar amb els seus estudis, sufragant les seves despeses de transport públic.

El consistori hi destina una partida de 2.500 euros i l’import subvencionable és el 100% de la despesa acreditada en transport públic pels alumnes, amb un límit de 300 euros per persona i curs lectiu. 

Poden acollir-se tots aquells joves, d’entre 16 i 25 anys, que cursin estudis reglats no obligatoris (cicles formatius o estudis universitaris) en centres públics i privats, als quals s’hagin de desplaçar en transport públic, i que compleixin els requisits recollits a les bases. 

Les sol·licituds s’hauran de presentar a través de la Seu Electrònica o a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, amb cita prèvia, abans del 15 de juliol. Per a més informació o per aclarir dubtes, els ciutadans poden escriure un correu a secretaria@rodadebera.cat