Torredembarra tindrà una nova parella de gegants

El Ball de Gegants de Torredembarra ha iniciat una campanya per finançar els dos nous elements

Presentació de la campanya per finançar la construcció de dos nous gegants a Torredembarra: Foto: JC

Torredembarra tindrà una nova de parella de gegants l’any 2020. L’important deteriorament que pateixen el gegant Joan i la geganta Rosalia ha fet que des del Ball de Gegants hagin impulsat una campanya per finançar la construcció de dues noves peces. Aquestes estarien inspirades en el passat indià del municipi per tal que els torrencs s’hi puguin sentir vinculats i identificats. El seu nom, però, serà un secret fins al dia de la seva presentació.

Per finançar la construcció dels dos nous elements, que s’espera que costin uns 20.000 euros, s’ha iniciat una campanya de recollida de diners. “Volem que la gent se senti molt seus els nous gegants, i per això apostem per finançar-los en part amb el mètode de subscripció popular”, ha explicat Laia Sotoca, secretària de l’entitat portadora dels Gegants. En aquest sentit, estan presentant el projecte a comerços i empreses locals, a través de les quals esperen aconseguir un terç del finançament.

Un altre mètode per aconseguir diners seran les donacions populars. Des del Ball de Gegants fan una crida a què els torrencs apadrinin la nova parella de gegants. Per això faran una bustiada de més de 8.000 butlletes a través de les quals els ciutadans podran donar les seves dades i els diners que considerin oportuns. La primera recollida de butlletes es farà el 14 de desembre, amb motiu de la Fira de Nadal.

Cal destacar, que aquelles persones particulars que decideixin donar 100 euros o més per la construcció dels nous gegants, tindran el seu nom bordat a les enagües de la faldilla de la geganta. L’última part del finançament s’espera aconseguir amb les subvencions que atorguin l’Ajuntament de Torredembarra i la Diputació de Tarragona. De moment, ja s’han aconseguit un 25% dels diners necessaris.

S’espera que la campanya per aconseguir el finançament acabi el gener de 2020 i, aleshores, es pugui començar amb la construcció dels dos gegants, que es podria allargar uns tres mesos. Estaran construïts amb materials més moderns com la fibra de vidre. La intenció és que es puguin presentar l’última setmana d’agost i estiguin llestos per la Festa Major de Santa Rosalia.

Així doncs, el gegant Joan i la geganta Rosalia es reservaran per ballar en ocasions especials com Sant Joan, el Corpus o Santa Rosalia; mentre que els nous gegants ho faran en actes menys solemnes com la Desvetlla dels Gegants o les cercaviles. La regidora de Cultura, Núria Batet, ha valorat molt positivament “la construcció d’uns gegants que seran característics de Torredembarra i tindran una singularitat especial”.