Altafulla destinarà 4.000 euros per a combatre la pobresa energètica

  La companyia també licitarà aquest mes un projecte de telecomptadors d’aigua que permetrà conèixer el consum diari i configurar alarmes de sobreconsum i de fuita

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües d’Altafulla destinaran enguany una partida econòmica de 4.000 euros com a fons de solidaritat per combatre la pobresa energètica d’aquelles famílies del municipi en risc d’exclusió social. En aquests darrers mesos, han estat vuit les famílies que se’ls ha aplicat aquesta ajuda social perquè no es quedessin sense el servei de subministrament d’aigua.

  Aquesta proposta va ser aprovada en el darrer Consell d’Administració de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües d’Altafulla, on el 51% de la titularitat de la companyia recau en l’Ajuntament d’Altafulla, i el 49% restant, a Aigües de Catalunya des de l’any 2006. Aquestes ajudes es regularan des dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès.

  D’altra banda, una altra de les propostes que es van aprovar va ser el projecte de licitació per a la incorporació de telecomptadors d’aigua que s’iniciarà aquest mes. Els abonats del municipi d’Altafulla disposaran en un futur d’aquest sistema que, entre d’altres coses, permet conèixer el consum diari i configurar alarmes de sobreconsum i de fuita. La implantació d’aquest servei no suposarà cap cost addicional per als usuaris, ja que forma part de les inversions de millora de la companyia. Segons Aigües d’Altafulla, aquest nou sistema de lectura de comptadors intel·ligent suposarà un estalvi d’aigua d’uns 30.000 m3 durant el primer any en funcionament.

  La telelectura és un innovador sistema de lectura de comptadors d’aigua intel·ligent a distància que, més enllà d’adequar la gestió a les noves necessitats socials, ambientals i econòmiques, eviten molèsties al no haver d’accedir als domicilis, excepte per a inspeccions puntuals; redueixen a nivells ínfims la facturació de consums estimats; alerten de possibles anomalies en les pautes de consum que puguin ser degudes a fuites a la instal·lació interior; faciliten la informació detallada dels consums amb major periodicitat a l’oficina virtual; redueixen el període entre que un comptador s’avaria i és substituït, i anticipen la detecció de fuites a la xarxa d’abastament realitzant balanços hídrics amb consums reals.