La Terrasseta torna al parc Saavedra amb una aposta clara pel talent femení

La 12 edició del festival, emmarcada dins les festes de Santa Tecla, tindrà lloc del 14 al 17 de setembre amb caps de cartell com Sara Hebe, Mujeres o Maite Guevara

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Del 14 al 17 de setembre torna la Terrasseta al parc Saavedra. Emmarcada dins la programació de les festes de Santa Tecla. Aquest matí, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, la consellera d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+, Cecilia Mangini i la directora del festival, Aida Bañeras, han donat el detall de la programació d’aquesta 12ena edició, una edició que parteix d’un principi fonamental: la presència i protagonisme de les dones tant a dalt com a baix de l’escenari.

La consellera Sandra Ramos ha expressat que “després de 12 anys cal valorar la trajectòria d’aquest certamen, per tenir una clara mirada feminista i inclusiva, que son trets consolidats amb el pas dels anys i per ser una de les entitats que fa més gran la nostra festa”. “Iniciatives ciutadanes com La Terrasseta ens aporten cultura de proximitat, amb sensibilitat i ens ajuden a confeccionar de forma més col·lectiva el programa de festes”. Durant la roda de premsa la consellera també ha anunciat que s’ha fet palès aquest compromís amb la signatura d’un conveni, per primera vegada, entre l’Ajuntament i l’organització del festival.

La directora del Festival, Aida Bañeras, ha explicat el gruix d’activitat i l’enfocament feminista tan característic de l’esdeveniment i ha manifestat que “existeix encara una gran desigualtat de gènere en el món de la música, les arts escèniques i la cultura en general. És per això que el festival aposta sempre fort per donar veu i lloc a les dones i persones dissidents en tots els racons del certamen, tant en l’equip d’organització com en els noms d’artistes que formen la programació”.

Enguany el festival ofereix 18 propostes artístiques entre concerts, circ, cinema a la fresca, xerrades i activitats de cultura transformadora. L’escena barcelonina més garage arribarà a Tarragona per primera vegada de la mà de Mujeres, que obrirà el certamen. Des d’Argentina arriba la proposta internacional consagrada d’enguany, Sara Hebe, tot un referent mundial en l’escena hip-hop feminista, que presentarà el seu últim EP ‘Beivip’. La mateixa nit, arribant de Madrid, Jhana Beat, que de ben segur deixarà a tothom bocabadat amb el seu so electrogànic, mesclant veu, guitarra i beatbox a temps real. El concert de Joan Garriga serà un altre dels plats forts del cartell. Creador de la rúmbia -barreja de cumbia i rumba-, Garriga manté viva l’espurna de Dusminguet i La Troba Kung-fú, però n’evoluciona la música i aquesta vegada ho farà de la mà de la seva nova banda al complet, El Mariatxi Galàctic.

Col·laboració transversal de la mà de la Conselleria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+ 

La Conselleria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+ ha promogut enguany una col·laboració transversal amb l’organització del festival La Terrasseta en les diverses activitats divulgatives que es duran a terme “ja que volem obrir les oportunitats d’expressió necessàries dins aquest àmbit i oferir espais de reflexió que ens ofereix aquest festival” ha comentat la consellera Cecilia Mangini.

Així mateix i sempre apostant per la festa i la cultura segura, des de la Conselleria també es facilitarà una carpa i material perquè el Punt Lila i Arc Iris pugui estar de manera permanent durant tots els dies d’activitats i actuacions de la Terrasseta i així mateix i per primera vegada es facilitarà el Servei de Canguratge Municipal durant els 4 dies que dura el festival fins a les 20 h. Aquest servei, que promou la conselleria amb el suport de la Generalitat de Catalunya, “és la primera vegada que s’oferirà a la Terrasseta, ja que és un festival familiar amb voluntat d’encabir tots els públics”.

Preus populars i gratuïtat per a menors de 10 anys per una Terrasseta accessible

Les entrades sortiran a la venda a partir del 28 de juny a preus populars d’entre 2 euros i 4 euros al web www.laterrasseta.com, i també es podran comprar a taquilla fins a esgotar aforament. Les persones menors de 10 anys podran accedir gratuïtament a totes les propostes. Per tal de facilitar l’accés al festival, a més a més, es presenta l’abonament complet per un mòdic preu de 10€, que permetrà l’accés al recinte a totes les activitats i durant tots els dies del festival.

L’edició d’enguany compta amb el patrocini principal de l’Ajuntament de Tarragona i el suport de la Diputació de Tarragona, el departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC Generalitat de Catalunya), Feminismes i LGTBIQ+ Tarragona.