Durant la primera onada, prop d’una quarta part de les enquestades es van contagiar de covid (24,2%), i en un 71% dels casos es va produir en l’àmbit laboral. Un 6,5% es va contagiar en l’àmbit familiar i un 22,6% no n’han pogut identificar l’origen. De les infermeres contagiades, només un 2,6% va necessitar ingrés hospitalari i la resta va passar la malaltia a casa.
Infermeres vacunades
El 93,3% de les infermeres que treballen en l’àmbit públic ja estan vacunades, mentre que en l’àmbit privat el percentatge és del 83,3%. El 37,2% de les infermeres col·legiades han participat voluntàriament en la campanya de vacunació a Tarragona i l’Ebre.
L’experiència viscuda durant la pandèmia ha tingut afectació psicològica sobre una part important del col·lectiu. Tot i que un 73,6% de les infermeres diuen que han pogut descansar a l’estiu, dades de la Fundació Galatea assenyalen que el perfil dels usuaris que ha requerit suport psicològic era el de dones d’entre 30 i 40 anys, infermeres i amb símptomes d’ansietat.
En l’enquesta de CODITA un 40% de les infermeres asseguren que estan més cansades, un 16,8% més irritades, un 20% més tristes, un 18,4% més estressades. Només un 4,8% manifesta estar igual que abans de la pandèmia. També expressen que pateixen alteracions del son i alteracions de la memòria, un 66,4% i un 51.6% de les enquestades, respectivament.
Per tot plegat, més d’una quarta de les infermeres preguntades, un 26%, manifesta que s’ha plantejat canviar de feina.