La Pobla de Mafumet programa més de 40 activitats aquest Nadal

L’Ajuntament ha ampliat enguany la lluminària nadalenca, alhora que ha apostat per l’eficiència energètica d’aquests elements decoratius

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Després que, el 2021, la Pobla es va quedar sense sopar i revetlla de Cap d’Any, entre altres actes  suspesos a causa de la priorització de la prudència i la prevenció de la salut per part de l’Ajuntament i en  un context encara pandèmic, el consistori aposta enguany per recuperar la plena normalitat de la  tradició nadalenca al municipi. 

Així, un cop eliminades totes les restriccions sanitàries, els habitants de la Pobla gaudiran de nou d’un  Nadal amb plenitud. No hi faltaran, doncs, les activitats clàssiques i tradicionals com ara la Cavalcada  dels Reis Mags d’Orient, la visita de l’emissari reial, del Pare Noel o de l’Home dels Nassos, la Fàbrica  de joguines, el Caga Tió i un ampli reguitzell de propostes, fins a 40, que configuren el programa  complet del Nadal a la Pobla. 

Tot plegat va donar inici amb l’arribada del mes de desembre. Així, la tarda del dia 1 el Casal Cultural  es va omplir de gom a gom per compartir un col·loqui sobre l’ELA amb l’exporter i exentrenador  professional de futbol Juan Carlos Unzué. Durant l’acte, el públic assistent va tenir l’oportunitat de  col·laborar amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, a la qual l’Ajuntament ha donat 7.000 euros  en concepte d’ajuda al desenvolupament de la seva activitat en favor dels malalts d’ELA i als familiars  d’aquests. 

L’endemà 2 de desembre, el protagonisme va ser per als Clubs de lectura infantil i juvenil, així com per  a Daina Teatre amb una nova sessió de l’Hora del conte. Els infants assistents van gaudir amb  “L’extraordinari Nadal d’en Pol”, mentre que dissabte al migdia, de nou els infants i joves del poble van  tenir tot el protagonisme durant la gala de lliurament de la novena edició dels premis als millors  expedients acadèmics. L’acte va finalitzar amb una animada i molt participada actuació dels Brodas  Bros i el seu “Hipstory”. 

Ja al vespre va arribar el moment més esperat d’aquest inici dels actes nadalencs. La Festa de  l’encesa va congregar una munió de pobletans i pobletanes a la Plaça de la Vila, desitjosos d’assistir  en directe a l’estrena de la il·luminació nadalenca. L’acte també va comptar, com de costum, amb altres atractius, com són l’encesa del gran arbre de Nadal, la projecció del mapping ‘Joan i la fàbrica de  joguines’ sobre la façana modernista de la Casa de la Vila i un espectacle d’animació infantil, l’arribada del Tió o un berenar amb coca i xocolata per a tothom. 

Tal com va destacar l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, “enguany hem ampliat la il·luminació  nadalenca a més ubicacions, alhora que hem apostat per l’eficiència energètica amb lluminàries de  baix consum i, a més, apagant aquesta decoració lumínica a la mitjanit, excepte els dies més  assenyalats d’aquestes festes, que les deixarem una mica més”. 

Pel que fa a les properes cites del Nadal a la Pobla, aquest proper dissabte tindrà lloc el dinar de la  gent gran, amenitzat musicalment per Banda Sonora, mentre que el cap de setmana del 16 al 18 de  desembre tindran lloc els tradicionals actes solidaris amb la Marató de TV3. Enguany, els pobletans  reuniran fons per a aquesta iniciativa a través del concert dels Pets (16 de desembre, 22 h, 10 €); el IV  Festival de patinatge organitzat pel Club Patí la Pobla (17 de desembre, 11.30 h, 2 €); i el Bingo solidari  (18 de desembre, 18 h). 

Les persones interessades a assistir als espectacles de Nadal de la Pobla poden adquirir les seves  entrades o invitacions, segons el cas, a través de poblamafumet.koobin.cat. 

A més i encara dins l’àmbit solidari, la Pobla torna a activar un Nadal més la recollida d’aliments en  favor de les persones més necessitades. Les persones interessades a col·laborar-hi poden lliurar  aliments de primera necessitat a qualsevol dels diferents punts de recollida habilitats: l’escola Mare de  Déu del Lledó, el Casal de la Gent Gran, el Casal Cultural, el Mercat i el Pavelló.  

Finalment, el 27 de desembre i en el marc del Torneig Dow de futbol base, el públic assistent tindrà  l’oportunitat de col·laborar amb el recapte de joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que, uns dies  després, seran lliurades a la unitat de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.