La Pobla de Mafumet activa un protocol especial per a les eleccions del 14F

L’Ajuntament durà a terme avui un simulacre de jornada electoral amb els presidents de taula, responsables de seguretat sanitària i altres agents

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet vol garantir un espai de votació segur per a tots els seus  habitants, amb vistes a la jornada electoral d’aquest proper diumenge. Amb aquesta finalitat, el  consistori ha posat en marxa un protocol adaptat a l’ocasió i al context de pandèmia que vivim. 

D’aquesta manera i tot seguint les indicacions i mesures establertes pel Departament de Salut de la  Generalitat de Catalunya, el municipi pobletà ha activat un paquet de mesures destinades a garantir la  salut, l’ordre i la normalitat durant tota la jornada electoral. 

Tot plegat serà posat a prova aquest dijous a la tarda, quan el consistori durà a terme un simulacre de  jornada electoral per tal de comprovar la idoneïtat i correcte funcionament del protocol establert per als  comicis del proper diumenge. Aquest simulacre comptarà amb la presència dels presidents de taula,  responsables de seguretat sanitària, responsable Covid-19 de l’Ajuntament i altres agents implicats en  la jornada electoral del 14F. 

La primera d’aquestes mesures consisteix en la reubicació d’una de les quatre taules que,  habitualment, donen servei als pobletans en l’exercici del seu dret de sufragi. Si bé aquestes quatre  taules acostumen a ubicar-se a l’interior del Pavelló municipal, en aquesta ocasió una de les taules  serà traslladada a un punt de votació diferenciat, com és l’Escola Mare de Déu del Lledó. 

Pel que fa al Pavelló, les tres taules restants estaran àmpliament separades i disposaran, tal i com  succeirà a la taula de l’Escola, de recorreguts diferenciats i de sentit únic per a l’accés i sortida dels  votants. És a dir, els electors només podran accedir al recorregut unidireccional de la taula assignada,  respectant sempre les normes de seguretat sanitària establertes.  

Aquestes consisteixen en l’obligatorietat de l’ús de mascareta en tot moment, la desinfecció de mans  amb gel hidroalcohòlic i el respecte de la distància de seguretat, fixada en 1,5 metres. Per facilitar el  compliment d’aquesta normativa, l’Ajuntament de la Pobla habilitarà punts d’accés segur amb  dispensador de gel hidroalcohòlic i control de la mascareta i, també, senyalitzarà amb marques a terra  la posició on ha d’esperar el seu torn cada elector.