La nova Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Vila-seca, La Pineda ja és una realitat

Aquest matí s’ha presentat la nova associació al Castell de Vila-seca, la qual ja compta amb 25 establiments associats i amb el recolzament de l’Ajuntament de Vila-seca i del Patronat Municipal de Turisme

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-seca i del Patronat de Turisme de Vila-seca, ha presentat aquest matí la nova AEH Vila-seca, La Pineda; a un entorn incomparable com és el Castell de la ciutat.

L’acte de presentació de la nova associació ha comptat amb la presència del Sr. Pere Segura, Alcalde de Vila-seca; del Sr. Francesc Pintado, president de l’AEHT; del Sr. Juan Hervás, nou president de l’AEH Vila-seca, la Pineda i dels membres de la junta de la nova associació: Juan Hervás de Restaurant El Patio; Jaume Solé, de Port Aventura; Xavier Subirats de Mix Restaurant & Lounge Sushi Tapes; Ismael Requena de Mombasa, La Tagliatela, Sergio i Rocío Morales de La Taberna de misti, Lorena Vázquez de Bon dia Maria Restaurant, Indaleci Salas de Gran Palas Hotel i Kelvin Brand de Bar Restaurant Oh La La. També han participat a l’acte la tinent d’alcalde, Manuela Moya i la regidora de Turisme, Cristina Cid.

L’alcalde la ciutat ha volgut obrir l’acte de presentació agraïnt la predisposició de Juan Hervás i a Francesc Pintado “una persona que treballa incansablement pel sector”.

Francesc Pintado, President de l’AEHT, ha volgut destacar que “avui és un dia molt especial perquè assistim al part d’aquesta associació que avui veiem néixer”. Però no ha volgut passar per alt “el moment tràgic que està vivint el sector”. Pintado, ha agraït també a al Sr Pere Segura “per creure en la necessitat de disposar d’una associació que vehiculi i dinamitzi el sector”

El Sr Juan Hervás, té molt clars els objectius de l’associació i com aconseguir-los, per això ha parlat de tres eixos d’actuació: gestió, formació i gastronomia. Gestió: potenciant la comunicació directa amb l’administració per créixer amb les necessitats de l’entorn. Formació: per promoure treballadors capacitats i empresaris d’èxit. “Ens agradaria que els joves que aposten per dedicar-se al nostre ofici, ho facin per vocació i no per necessitat. I això passa per convertir-los en empresaris formats”. I per últim, gastronomia: l’objectiu de Juan Hervás i el seu equip és organitzar tres jornades gastronòmiques i recuperar Tastum. “Sempre apostant per fer les jornades comptant amb productes i productors del territori”.

Durant la presentació, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport a l’Alcalde de Vila-seca posant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província.

Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el continu nombre d’associacions locals i comarcals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació Provincial: “Hem renovat i creat associacions com l’AEH Salou, hem integrat a Priorat Enoturisme a l’AEHT i avui donem la benvinguda a Vila-seca. Les properes seran l’AEH Alt Camp i l’AEH Baix Gaià”. Créixer en associacions, és créixer en territori, representar la diversitat de la nostra província i créixer també en associats”. Actualment l’AEHT compta amb 679 socis de totes les comarques Tarragona.

L’alcalde de la ciutat ha volgut tancar la presentació amb una cita de Montestquieu “Des del moment que els homes viuen en societat, perden el sentiment de feblesa”. Referint-se al fet que la constitució d’aquesta nova associació enfortirà als seus membres i en conseqüència, als seus negocis. “Heu d’aprofitar la creació d’aquesta associació per veure una oportunitat”. Les societats basculen en projectes col·laboratius, els reptes no són senzills, però si els feu acompanyats son més fàcils”.