La Guàrdia Municipal de la Canonja interposa més de 700 denúncies durant el 2020

La majoria de les denúncies de trànsit son per infringir normes de circulació i es tramiten tant a través del Servei Català de Trànsit com de Base-Gestió d’Ingressos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Municipal de la Canonja ha interposat durant l’any 2020 un total de 403 denúncies per infraccions de trànsit, 60 per infraccions de les ordenances municipals i 260 per incompliment de la normativa relativa a la COVID-19.

La majoria de les denúncies de trànsit son per infringir normes de circulació i es tramiten tant a través del Servei Català de Trànsit com de Base-Gestió d’Ingressos. Cal destacar les 36 denúncies, 13 penals i 23 administratives, que es van interposar durant el 2020 per alcoholèmia.

L’incompliment de les ordenances municipals també son objecte de denuncia per part de la Guàrdia Municipal. En aquest cas durant el període 1 de gener de 2020 fins a 31 de desembre de 2020 s’han interposat un total de 60, de les quals 42 fan referència a actes incívics, com realitzar necessitats fisiològiques a la via pública, pertorbar la tranquil·litat dels veïns, consum de begudes alcohòliques a la via pública, llançament d’objectes a la via pública…

 

Les altres 18 son infraccions en temes mediambientals, com per exemple abocaments de runes i escombraries en llocs no autoritzats i infraccions en matèria d’animals de companyia. La regidora de Seguretat Ciutadana, Lucía López, comenta al respecte que la voluntat de l’Ajuntament és continuar fent campanyes de sensibilització i conscienciació mediambientals, “per tal d’aconseguir que la Canonja sigui un municipi net i segur i si cal posar denúncies i multar a les persones incíviques ho farem”.

 

Pel que fa a les denúncies COVID, des de que va començar la primera onada de la pandèmia (14 de març de 2020) fins a 31 de desembre, s’han identificat un total de 561 persones, s’han aturat 3.508 vehicles i s’han traslladat 260 actes de denuncia al Departament d’Interior. La gran majoria d’aquestes actes s’han aixecat per no portar la mascareta, per saltar-se el confinament municipal o per no respectar les restriccions de mobilitat nocturna. La regidora Lucía López, apunta el fet que “bona part d’aquestes denúncies s’interposen a persones de fora del municipi que es salten les restriccions de mobilitat”.