Tàrraco a taula celebrarà la seva 21a edició de les jornades gastronòmiques de Tàrraco Viva amb diverses novetats a partir d’aquest divendres 11 de maig i fins al proper dia 27. Fins a dotze establiments s’han sumat a la programació d’enguany, per tal d’oferir 70 plats diferents que inclouen també opcions veganes i de rebosteria. La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a la terrassa del Pretori.
Els restaurants implicats enguany són Quattros, Ares, Àpats, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Sadoll, Les Voltes, La Xarxa, El Vergel i Velvet MGL. Joan Gómez Pallarès, director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), ha destacat que “més que anar a menjar com al segle I d.C. és acostar-nos als gustos de l’època”. És en aquest sentit que algunes de les propostes no són exactament com se les podien trobar els avantpassats però estan fetes amb els mateixos ingredients. Alguns dels plats són ben curiosos: melós d’ibèric, budell de porc, entre d’altres. A banda, estarà acompanyat de diversos vins elaborats a Barberà de la Conca, el Masroig o Corbera d’Ebre, “vins que parlen de la terra i de les persones que els fan”, ha explicat el director de l’ICAC.
Magí Seritjol, director de Tàrraco Viva, ha afegit que “no fem un festival només per entretenir la gent” i ha destacat l'”aposta pel coneixement” des de Tarragona. Per la seva banda, Carlos Segarra, portaveu dels restauradors, ha informat que ja s’han elaborat, en tots els 21 anys d’història, fins a 1.500 plats diferents relacionats amb la gastronomia romana. Els preus oscil·laran entre els 5 i 7 euros dels plats i racions, mentre que els menús s’oferiran a un preu de 25 euros.