Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

La Fundació Estela organitza els casals d’estiu de l’Escola Estela i l’Escola La Muntanyeta

Avatar photo

Per a la realització d’aquest servei estival s’ha comptat amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Tarragona

Des del passat dia 3 de juliol i fins al proper 31 d’agost, l’Escola Estela torna a convertir-se en l’espai on es duu a terme el casal d’estiu de la fundació, després de 10 anys realitzant-se. Aquest servei d’esbarjo proposa, durant les vacances escolars, moltes activitats lúdiques i sensorials adaptades a infants amb diversitat funcional, com treballs manuals, esports, jocs d’aigua, de lleure o cognitius.

L’escola disposa d’unes instal·lacions idònies per al desenvolupament de totes aquestes activitats estivals: un gran pati, diferents tipus d’aules (polivalent, multisensorial…), un gimnàs i una piscina. També, cada divendres, els alumnes fan una excursió a la platja del Miracle, on es desplacen en autobús, el transport públic preferit dels infants. A més, els grups són reduïts, els nens i nenes es reparteixen en tres grups supervisats i guiats per dues monitores, fomentant una atenció més personalitzada.

 

Així mateix, durant el mes de juliol, l’Escola La Muntanyeta ha posat en marxa el seu propi casal d’estiu, organitzat per la Fundació Estela, que ha tingut una durada de dos setmanes. L’objectiu principal d’aquest servei és oferir als nois i noies, durant les vacances escolars, un espai de lleure amb activitats lúdiques i d’oci adaptades a persones amb paràlisi cerebral i/o etiologies similars. El grup del casal l’han integrat set alumnes d’entre 5 i 21 anys, guiats i acompanyats per quatre monitors/es.

L’elaboració de gelats, batuts i pastissos, manualitats com samarretes i gorres personalitzades, banys a la piscina, musicoteràpia…. són algunes de les activitats que han fet al llarg d’aquestes dues setmanes. També han preparat una obra de teatre amb titelles i, com l’any passat, han compost una cançó per recordar tots els moments viscuts al casal. Una de les coses que més han gaudit són les gimcanes, ja que els permet competir entre ells i, com a la vida, és una representació de la superació de tots els obstacles treballant conjuntament.

Aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració i al suport de l’Ajuntament de Tarragona, que ha contribuït amb una subvenció perquè els infants gaudeixin d’activitats durant l’estiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

15 − fourteen =

Notícia anterior

Constantí instal·larà un Punt Lila la Nit de Barraques i la Festa Major

Notícia següent

25 € per tornar a entrar: Abusos al Reggaeton Beach Festival de Barcelona

Notícies relacionades