La Fira de Roba de 2a Mà, entre els actes de l’Ecoverd a la Canonja

L’Ecoverd arriba reivindicant la importància de combatre la contaminació de la indústria tèxtil i el consum irresponsable

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ecoverd arriba enguany a la Canonja amb una missió clara: conscienciar sobre la contaminació generada per la indústria tèxtil i promoure un model de consum responsable. Del 30 de maig al 4 de juny, aquest esdeveniment anual organitzat per la regidoria de Medi Ambient amb la col·laboració d’entitats i empreses canongines, oferirà activitats, tallers, espectacles familiars i conferències per destacar els problemes ambientals associats a la moda actual.

 

D’entre tots els actes, cal destacar la Fira de Roba de Segona Mà, que se celebrarà a la Rambla 15 d’abril el dissabte 3 de juny. Aquesta fira no només promourà la reutilització de peces de roba, sinó que destinarà els beneficis obtinguts a Càritas per ajudar en les seves tasques solidàries. A més de la venda de roba de segona mà, la fira oferirà una varietat de tallers, jocs, espectacles i activitats per a tota la família.

 

Destaquen el taller d’upcycling, organitzat per l’Associació Mirada Violeta, que ensenyarà a reutilitzar roba vella per crear gomes per al cabell i taps per al got per una festa segura, i el campionat de reciclatge i selecció organitzat per l’Associació Juvenil Mico de la Canonja. També es realitzarà un taller de reciclatge creatiu de la mà de L’Art de Cosir, on es podrà crear un “Ninot amb encant” a partir de restes de roba, hi haurà espectacles de carrer, discoteca infantil, servei de Foodtruck i Dj.

 

Les activitats destinades a l’àmbit educatiu, també jugaran un paper clau en la promoció de la moda sostenible. A la Llar d’Infants Mare de Déu de l’Esperança, a l’Escola la Canonja, a l’Institut Collblanc i al Punt d’Informació Juvenil (PIJ), es realitzaran tallers i activitats relacionades amb la sostenibilitat, el reciclatge i l’economia circular. Aquests programes educatius busquen conscienciar els infants i joves sobre la problemàtica dels residus tèxtils i fomentar pràctiques de consum responsables.

 

L’Ecoverd compta amb la col·laboració d’entitats i empreses compromeses amb la sostenibilitat i el Medi Ambient. Entre elles es troben el Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví, l’Associació Mirada Violeta, el Mico de la Canonja, el Col·lectiu de Dones de la Canonja, la Llar d’Infants Mare de Déu de l’Esperança, l’Escola la Canonja, l’Institut Collblanc, GEPEC-Edc, Formació i Treball i L’Art de Cosir.

 

Aquestes jornades ofereixen l’oportunitat per als canongins i canongines de conèixer les alternatives sostenibles en el món de la moda i prendre consciència dels impactes negatius de la indústria tèxtil.