La FiM Vila-seca inaugura amb més del 90% d’entrades exhaurides

El programa professional de la FiM ha programat un total de 22 activitats on s’hi presentaran més de 40 projectes, catàlegs artístics i iniciatives de suport a la creació emergent

La FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca dóna avui el tret de sortida del seu programa professional, un dia abans del l’inici de 3 jornades de concerts que convertiran la localitat en l’epicentre de la música emergent i familiar de Catalunya.

Amb un total de 300 de professionals acreditats, se succeiran durant el dia d’avui tot un seguit de pitchings, speed meetings, una taula rodona, presentacions i mentories express en format virtual. Durant el divendres i el dissabte, les activitats professionals continuen en format presencial al Castell de Vila-seca i hi inclouen showcases, espais de trobada i presentacions de projectes i novetats.

Aquesta gran convocatòria de públic i professionals fa palesa les ganes de música en directe i l’interès que desperta la fira de música emergent i familiar entre els professionals del sector musical en un context encara marcat per l’emergència sanitària.

El programa professional de la FiM ha programat un total de 22 activitats on s’hi presentaran més de 40 projectes, catàlegs artístics i iniciatives de suport a la creació emergent. A més, s’hi celebraran de manera virtual prop de 80 reunions ràpides entre programadors i mànagers i 30 grups novells rebran consells i recomanacions per part de mànagers en les mentories express.

El divendres 7 de Maig al matí comença la programació artística, oberta per tots els públics i quedurant 3 dies omplirà els 6 escenaris situats per tota la localitat. La FiM Vila-seca té 6 espais de programació: el Castell de Vila-seca (dos escenaris) com a epicentre de l’activitat professional i musical, i altres espais interiors i exteriors com el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, Auditori Josep Malapeira i el Teatre El Centru. De les 34 actuacions programades, ja s’han exhaurit un 92% de les entrades.

L’oferta musical està formada per 34 propostes, de les quals 22 són projectes de música emergent i 12 són espectacles de música familiar. Anabel Lee, Ariana Abecasis, b1n0, Bofirax, Caramelo a Kilo, Carlota Flâneur, Celistia, Cine Nuria, Clara Poch i Marçal Calvet, Combos del Conservatori de Vila-seca, Companyia ytuquepintas, Dani López Quartet, Gebre, Kids from Mars, Koeman, La Botzina, La Curiosa, La Tresca i la Verdesca, Les Anxovetes, Lia Sampai, Lucia Fumero, Marcel i Júlia, Maria La Blanco, Monkey Jane, One, two, free… Folk!, Pels més menuts, Petit Taller de Cançons, Pol Bordas, Porto Bello, Pulmon Beatbox, Sambach, Tutti Fan Pie Samfaina de Colors i Xiula conformen la programació de l’edició 2021.

La FiM Vila-seca torna renovada després de 5 anys i compta amb el bagatge de setze edicions, que la van situar al pol de les propostes musicals emergents de Catalunya i els territoris de parla catalana. És un retorn amb vocació ampliada, ja que es proposa treballar amb els fonaments de la cultura musical del país: la població infantil i jove, els músics emergents, i les propostes innovadores i arriscades. Es tracta d’impulsar el sector i l’escena des de les bases, i de reforçar la pedrera de creadors i de públics, des de la transversalitat, la innovació i el territori.

Sota el lema “Reinicia la FIM”, l’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FIM l’esdeveniment de referència de la música emergent i familiar de Catalunya, tant per als professionals i artistes com per al públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt de país. La Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat també donen suport al projecte.