La Diputació referma el seu suport a la Fundació Banc d’Aliments

La presidenta Noemí Llauradó ha visitat aquest matí la seu de la Fundació Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona per copsar la gran tasca que es du a terme en aquesta entitat benèfica en la setmana del Gran Recapte

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La presidenta de la Diputació ha refermat el suport de la institució al Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona en una visita institucional a la seu de l’entitat a la capital del Baix Camp. Acompanyada pel diputat de cultura Joan Josep Garcia han pogut conèixer de primera mà la gran tasca que es du a terme en aquesta entitat que ha esdevingut imprescindible en els últims temps.

 

La Diputació de Tarragona col·labora anualment amb l’entitat amb una aportació econòmica de 100.000€, que enguany s’ha incrementat amb una partida extraordinària de 200.000 € dins del Pla de Xoc COVID-19, d’ajuts específics per la pandèmia. La presidenta ha destacat la importància de les entitats socials del territori, sempre imprescindibles, però ara encara més donada l’emergència social provocada per la pandèmia.

El president de la Fundació Banc dels Aliments, Eusebio Alonso, ha explicat que la Covid19 ha provocat un augment del 40% de la demanada d’aliments, i que la campanya del Gran Recapte que s’organitza per aquests dies serà crucial per poder abastir la Fundació dels recursos necessaris per poder fer front a les necessitats de les famílies que s’han vist greument afectades per aquesta crisi.

 

La Fundació del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona (https://www.bancalimentstarragona.org) és una fundació benèfica de tipus assistencial que té com a fobjectiu crear un mitjà d’auxili i refugi perquè cap persana de la demarcació pateixi la necessitat primària més elemental, la manca de recursos alimentaris. La Fundació treballa per donar resposta als problemes e la fam, la marginació, l’atur i la pobresa, mitjançant la recaptació i redistribució d’excedents i donacions d’aliments , medicines, mobiliari i tots aquells altres béns propis d’una organització caritativa en diversos àmbits. Aquesta fundació realitza la seva tasca arreu de les comarques de Tarragona, amb la implicació d’administracions, persones i empreses.