Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

La Diputació ampliarà les subvencions per impulsar nous projectes

Avatar photo

El Ple de la Diputació ha aprovat una modificació de crèdit de més de 34 M€ per ampliar les subvencions adreçades al món local i a les entitats en àmbits estratègics

El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat, durant la sessió plenària ordinària d’aquest divendres, una modificació de crèdit de més de 34 M€ que permetrà ampliar la dotació d’algunes línies de subvenció de la institució adreçades al món local i a les entitats en àmbits estratègics per a la institució com són la sostenibilitat, la cultura, l’habitatge o l’acció social. La modificació de crèdit també facilitarà l’impuls de nous projectes i serveis arreu de la demarcació.

 

Entre les línies de subvencions que ampliaran la seva dotació amb aquesta modificació de crèdit destaquen els ajuts per a inversions en habitatges municipals destinats a ens locals i que comptaran amb un milió d’euros més que l’any passat. En l’àmbit de la cultura, incrementaran la dotació diverses línies de subvencions, entre les quals hi ha el programa d’ajuts per a actuacions incloses a l’e-catàleg (el catàleg per a programacions culturals dels ajuntaments) que disposarà de mig milió d’euros més que els darrers anys.

 

Pel que fa a l’acció social i d’urgència, s’impulsaran les subvencions per a entitats socials destinades a l’atenció a persones, que comptaran amb 1 milió d’euros, 250.000 euros més que l’any anterior. En l’àmbit de la sostenibilitat els ajuts que promouen actuacions de conservació i millora d’espais naturals per a entitats del tercer sector disposaran d’un pressupost de 350.000 euros, 100.000 euros més que en l’anterior edició. I també es destinarà un milió d’euros a la nova línia d’ajuts a entitats culturals per a obres i inversions.

A més, la modificació de crèdit permetrà impulsar diversos projectes i serveis a tota la demarcació. Es donarà suport a la celebració dels Jocs Special Olympics de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat; a la remodelació de la plaça Ramon Berenguer IV d’accés al Monestir de Poblet; a l’ampliació i reforma del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa; a la restauració del baldaquí de l’Església Sant Salvador del Vendrell o a la reconstrucció de la volta de l’Església de Sant Feliu de Constantí, entre altres.

Extensió de la Via Verda de la Val de Zafán, variant d’Ulldecona i nou vial a Albinyana

D’altra banda, el Ple de la Diputació també ha aprovat de forma inicial la primera fase del Projecte d’Extensió de la Via Verda de la Val de Zafán que defineix i quantifica les obres en el tram entre Tortosa i la Ràpita, amb un pressupost d’execució per contracta de 3,9 milions d’euros. Les dues fases d’aquest projecte compten amb finançament dels Fons Next Generation i preveuen la construcció de dos nous trams ciclables entre Tortosa i la Ràpita; la millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta i el desplegament de la fibra òptica; la senyalització intel·ligent i la sensòrica al llarg dels nous trams, i la millora de l’accessibilitat per l’eliminació de les barreres a l’N-340, l’AP-7 i la C-12.

Pel que fa a carreteres, també s’ha aprovat inicialment l’Estudi informatiu de la variant d’Ulldecona, de la carretera TV-3313 i el seu Estudi d’Impacte Ambiental, així com el Projecte del Nou vial per a ciclistes i vianants i el condicionament de la TV-2043 d’Albinyana a la C-51 amb un pressupost d’1,75 milions d’euros. Aquesta actuació preveu la creació d’un itinerari segur per a bicicletes i vianants entre la urbanització la Papiola, la zona esportiva i el nucli del municipi d’Albinyana, l’ampliació de la carretera i la millora de dues interseccions.

 

Nova bústia d’informacions i alertes de la Diputació

Per últim, aquest divendres s’ha aprovat la posada en marxa de la Bústia d’informacions i alertes de la Diputació, un canal electrònic segur per afavorir la integritat en la gestió pública i el bon govern a la institució. Es tracta d’un instrument que permetrà a qualsevol persona fer comunicacions o alertes, de forma anònima i amb garantia de confidencialitat, sobre males pràctiques o conductes irregulars. El protocol de funcionament d’aquest nou servei s’ha aprovat durant el ple.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × 1 =

Notícia anterior

El Morell i Ecoplanta s’alien per promoure l’ocupació al municipi

Notícia següent

Cambrils aprova la nova ordenança de Convivència Ciutadana

Notícies relacionades