La CUP cedeix els seus seients del Pregó de Santa Tecla a la ciutadania

Tal com ens indica el nostre Codi Ètic, les conselleres de la CUP renunciem al privilegi de tenir cadira reservada en l’acte del Pregó de les festes, que tindrà lloc el proper 21 de setembre, pel fet de ser càrrecs electes

Imat

La Candidatura d’Unitat Popular no serem a peu de plaça durant el Pregó de Santa Tecla, donat que el codi ètic de la nostra formació és contrari a fer ús dels privilegis que tenim com a càrrecs electes. Aquest és el cas de disposar d’un seient reservat pel pregó de les festes quan, enguany, donades les circumstàncies, s’ha hagut de limitar l’aforament al Pregó, deixant persones sense seient per poder seguir l’acte des de la plaça de la Font. Per aquest motiu, la CUP ha decidit renunciar als seients de les regidores perquè aquests puguin ser emprats pels veïns i les veïnes de la ciutat.

També reiterem la no participació de les nostres càrrecs electes en actes que religiosos, com l’Ofici, doncs entenem que en una societat democràtica i laica cap religió pot situar-se per davant de cap altra i, alhora, ha d’aspirar a ubicar la religió com una opció personal. Per tant, considerem que tant la Institució com les persones que són càrrecs institucionals no han de participar en qualitat del càrrec que ostenten. La CUP defensem la participació de qualsevol persona en qualsevol acte religiós en qualitat de veí o veïna de la ciutat que té dret a tenir unes creences determinades.

Per últim, novament, lamentem que un govern que s’autoanomena republicà, com és el cas d’ERC i ECP, segueixi posant la bandera monàrquica espanyola al balcó principal de l’Ajuntament durant les festes majors.