El jutjat dona la raó a Salou amb la infracció urbanística de Vil·la Enriqueta

El jutjat desestima un recurs presentat per la propietat pel qual demanava una indemnització de 4,2 milions d'euros al consistori salouenc

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona dona la raó a l’Ajuntament de Salou sobre la infracció urbanística de TURISPATRIMONIAL SL, propietària del xalet Vil·la Enriqueta, sobre el restaurant Villa Alexander.

 

Així, el jutjat desestima el recurs interposat per TURISPATRIMONIAL SL, en considerar que la societat va incomplir la normativa urbanística amb l’execució d’un projecte d’obres per habilitar un restaurant, amb el qual es van infringir les normes del Catàleg de Béns Protegits. La conseqüència important és que es denega el dret a indemnització que reclamava la societat en el recurs.

 

La sentència és clara, ja que considera que “és injustificable” la “falta de diligència i el desconeixement del promotor”, en tractar-se d’un edifici considerat bé Catalogat.

 

També aclareix que, atès que el promotor va presentar un projecte que “no s’ajustava a les normes urbanístiques del Catàleg d’aplicació”, la legislació en matèria de llicències declara que “en el moment que s’aprecia negligència greu” per part del promotor, aquest “perd tot el dret a ser indemnitzat”, com pretenia el recurs interposat per TURISPATRIMONIAL SL, que demanava una indemnització de quasi 4,2 milions d’euros per uns danys i perjudicis. La sentència, però, diu que “la conducta del promotor no ha estat aliena a la causa dels danys”.

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, es mostrava satisfet per la sentència i manifestava que “finalment, s’atribueixen els danys reclamats a una acció irresponsable per part de la part promotora i executora del projecte d’obres, no respectant la normativa urbanística vigent referent a la protecció del patrimoni”.