JuntsxTGN proposa unir l’art urbà i la poesia en la pròxima Primavera Literària

L’objectiu és que joves i adults participin en l’escriptura de poesia a façanes, murs i altres suports de l’espai públic

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Presentació del programa de la Primavera Literària. Foto La Ciutat.

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, el pròxim 21 de març, el grup municipal de Junts per Tarragona ha proposat la posada en marxa d’una nova iniciativa que combini aquest gènere literari amb l’art urbà. ‘Es tracta d’una activitat que ja és una realitat a nombrosos municipis i que consisteix a escriure poesies en façanes, murs, panells i altres suports a l’espai públic’, ha manifestat la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, que ha assenyalat que la iniciativa ‘s’ha d’obrir a tota la ciutadania i comptar amb la participació de joves i adults, així com amb totes les entitats culturals de la ciutat que ho desitgin’.

La intenció és que l’activitat, la qual podria rebre el nom de ‘Murs Poètics TGN’,  s’emmarqui en la programació de la Primavera Literària, el cicle que anualment s’organitza des de l’Ajuntament de Tarragona amb nombrosos actes i que té el seu punt de partida pels vols del Dia Mundial de la Poesia.

Vidal ha recordat que ara fa un any el plenari municipal va aprovar per unanimitat la moció de Junts per Tarragona per defensar i potenciar l’art urbà a la ciutat. ‘Amb aquesta iniciativa reivindiquem l’art urbà i el combinem amb la poesia, un gènere tradicionalment considerat marginal que hem de potenciar com a expressió artística traient-la al carrer, a l’espai públic, per apropar-la a la ciutadania’, ha destacat la consellera de Junts per Tarragona.

Ara més que mai hem de posar en marxa propostes imaginatives que contribueixin a impulsar noves iniciatives culturals, projectes que no comporten grans inversions i que, en canvitenen un gran impacte positiu per la ciutat’, ha conclòs Vidal.