Josep Francesc Font (Repsol): “Volem ser líders en qualitat de l’aire”

La companyia ha presentat aquest dijous el seu darrer pla de sostenibilitat amb 21 accions per ajudar a combatre el canvi climàtic

Repsol ha presentat aquest dijous al vespre el seu pla de sostenibilitat de 2018. Un pla que contempla fins a 21 accions enfocades a diversos eixos per protegir el medi ambient a les comarques tarragonines. L’ha presentat el director del complex industrial, Josep Francesc Font, acompanyat del doctor Mariano Marzo, catedràtic de la Universitat de Barcelona i membre del consell d’administració de la companyia. Font ha plantejat, sobre un dels aspectes més polèmics, que “volem ser líders en qualitat de l’aire i volem que la gent ho sàpiga”. La conferència s’ha centrat sobretot a parlar de les emissions a l’aire i, en especial, del CO2.

Entre les accions previstes hi ha, a més, protegir la biodiversitat de l’entorn de la presa del riu Gaià o la llera del riu Francolí, col·laborar amb iniciatives socials, culturals, educatives i esportives, així com amb proveïdors i contractistes locals.

Pel que fa als compromisos establerts en el pla de l’any 2017, tan sols dos no s’han pogut dur a terme —encara estan en curs— i s’han invertit 210.000 euros en programes culturals dels ajuntaments de l’entorn, alhora que s’han donat en forma de subvencions fins a 703.000 euros a entitats del territori. El pla de 2018 es pot consultar en aquest enllaç.