Martín (PP) condemna el decret amb el qual Ricomà vol decidir les concessions de les terrasses

José Luis Martín vol que es permeti la participació de les associacions d’hostaleria a la comissió

Amb motiu de la Comissió de l’Ordenança de Terrasses i Extensions Comercials a la Via Pública celebrada ahir, dimecres 9 de novembre, el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha fet declaracions: “Després d’haver criminalitzat al sector de la restauració tarragonina durant la pandèmia i de no haver reunit a aquesta comissió durant gairebé dos anys, el Sr. Ricomà anuncia un nou article amb el qual deixa al seu lliure arbitri, a cop de decret d’alcaldia, la ubicació, els horaris i el règim sancionador de les terrasses.

Exigim que es permeti la participació de les associacions d’hostaleria a la comissió, com ja havíem demanat a l’inici de mandat. El Sr. Ricomà torna a donar l’esquena a un sector vital per l’economia tarragonina amb formes despòtiques. De què serveix ara l’ordenança si pot ser modificada en qualsevol moment per decisió de l’alcalde?

D’altra banda, l’equip de govern pretén vincular l’extensió de les terrasses a l’aforament del local. Demanem que aquesta mesura i altres que ha incorporat, com l’obligació de renovar estructures i el mobiliari cada cinc anys, siguin acordades amb el sector.

Per últim, ens preguntem on es va incloure l’excepció de deixar les terrasses del carrer Cós del Bou, les úniques a les quals han permès romandre després de la pandèmia, i no a altres que han obligat a retirar. Estem davant d’un altre cas de discrecionalitat que no podem acceptar.

Volem expressar el nostre suport als professionals de la restauració tarragonina. El mandat del Sr. Ricomà es va iniciar amb una persecució inèdita al sector mitjançant una ordenança que pretenia reduir les seves terrasses. Després, els nostres hostalers van patir la nefasta gestió compartida amb la Generalitat de Catalunya, que els va deixar abandonats i estigmatitzats durant la pandèmia. Vam viure unes Festes de Santa Tecla en les que se’ls va torna a castigar. I, ara, incapaç d’aprovar una ordenança que generi consens entre els grups municipals, la ciutadania i el sector hostaler, pretén imposar el seu criteri personal per a decidir els usos de les terrasses a la nostra ciutat. Exigim una rectificació immediata”.