Les Jornades del Calamar aterren per primer cop a l'Hospitalet de l'Infant per promoure la cuina marinera

En aquesta primera edició hi participen quinze establiments, tretze de l’Hospitalet de l’Infant i dos de Masboquera

05 de novembre de 2025 a les 08:34h
Actualitzat: 05 de novembre de 2025 a les 08:34h

L’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors ha posat en marxa, per primera vegada, les Jornades del Calamar, una iniciativa gastronòmica que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta proposta culinària, que se celebrarà del 7 al 30 de novembre, té com a objectiu dinamitzar la restauració local i promoure la cuina marinera del municipi a través d’un dels seus productes més emblemàtics: el calamar.

En aquesta primera edició hi participen quinze establiments, tretze de l’Hospitalet de l’Infant i dos de Masboquera, que oferiran una àmplia varietat de tapes, racions i plats elaborats amb calamar com a protagonista. Entre les propostes que es podran degustar hi ha arròs melós amb calamar a la brasa i carxofes en textures, suquet de calamar, empanada de calamar o fideuà amb calamars i allioli, entre moltes altres creacions pensades per a tots els gustos i butxaques.

A més de gaudir de la gastronomia local, tant els restauradors participants com els clients tindran l’oportunitat d’optar a un premi de 100 euros en vals per gastar als establiments adherits. Per participar en el sorteig, caldrà tastar algun dels plats o tapes de les jornades, omplir el tiquet amb el nom i el telèfon i dipositar-lo a les urnes que trobaran als restaurants. El sorteig tindrà lloc el 9 de desembre als estudis de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, i els guanyadors es faran públics a les xarxes socials de l’Associació (Facebook i Instagram).

La presidenta de l’Associació, Vanesa Andrades, ha destacat que “l’objectiu d’aquestes primeres Jornades del Calamar és dinamitzar el sector de la restauració durant el novembre, un mes tradicionalment més tranquil, alhora que premiar la fidelitat dels clients i atreure nous visitants que vulguin gaudir de la nostra gastronomia i del nostre entorn”.

Aquesta iniciativa consolida el compromís del municipi amb la promoció de la cuina local i de proximitat, alhora que contribueix a posar en valor els productes del mar i la tasca dels restauradors.

Tota la informació sobre els establiments participants, els menús i el funcionament del sorteig es pot consultar als portals www.vandellos-hospitalet.cat i www.hospitalet-valldellors.cat.

 

Sobre l'autor
Ismael Lobo
Ismael Lobo
Veure biografia
El més llegit