Detinguts per intentar robar més de 5.000kg de garrofes a la Riera de Gaià

També se’ls atribueixen vuit robatoris amb força comesos en una sola nit en magatzems de la localitat de Conesa (Conca de Barberà)

Un pagès fent caure garrofes en una explotació del Perelló. ACN

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona (Tarragonès) van detenir el passat 17 i 18 d’octubre dos homes de 38 i 42 anys com a presumptes autors de nou robatoris amb força, un d’ells en grau de temptativa.

Els Mossos d’Esquadra van obrir un cas el passat 18 de setembre arran de la denúncia d’un intent de robatori en un magatzem de la Riera de Gaià. Uns desconeguts van intentar sostreure més de 5.000 Kg de garrofes valorades en uns 10.000 euros aproximadament.

De la investigació es desprèn que els lladres es van desplaçar la nit dels fets amb tres vehicles fins al magatzem de la víctima. Un cop allà, mentre dos manipulaven l’alarma, altres dos s’esperaven en una furgoneta per carregar les garrofes. Tot i això, es va activar el sistema d’alarma i els lladres van fugir sense aconseguir el seu objectiu.

Durant el transcurs de la investigació els agents anaven darrere de la pista dels detinguts perquè tenien indicis incriminatoris que també els relacionaven directament amb vuit robatoris amb força en magatzems denunciats a Conesa (Conca de Barberà).

Aquests vuit fets els van cometre la mateixa nit del 4 al 5 de juliol i dels magatzems van robar tot tipus d’eines agrícoles i material divers.

Un cop els investigadors van recopilar totes les proves que acreditaven la seva autoria en els nou robatoris va ser quan van detenir-los a Tarragona el passat 17 i 18 d’octubre.

Un dels detinguts va passar a disposició judicial el 20 d’octubre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L’altre va quedar en llibertat el mateix dia 17 després de declarar en seu policial i amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.