La Ciutat de Tarragona

Estudiants de la URV creen la cervesa ‘Horitzó’

Horitzó és una cervesa refrescant, feta per beure a l’estiu. Inspirada en la línia que separa el cel de la terra, el seu caràcter cítric prové del seu adjunt estrella, la pruna groga. La recepta s’elabora amb dues maltes i un llúpol: la malta viena i la malta caraaroma es combinen amb llúpol de la varietat Crystal, fusionant els matisos de caramel torrat i fruita seca de la malta amb l’aroma herbaci i de sotabosc del llúpol. D’aquesta manera, els estudiants han volgut combinar en una mateixa cervesa el toc àcid i refrescant de la pruna, que recorda el mar, amb l’aroma terrós del llúpol, inspirat en la muntanya. Així és Horitzó, una cervesa vienna lager de 4,7 graus, dissenyada per cinc estudiants del grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, que ofereix l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili.

Les estudiants Iman El Hatimi El Hatimi, Júlia Rovira Duch, Marina Patiño Hurtado, Júlia Tallada Serret i Marina Virgili Rofes van rebre una classe magistral a la microcerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona. Allà van conèixer els diferents tipus de cervesa que existeixen, la coloració, l’amargor i com fer-ne un tast, entre d’altres. A partir d’aquí, van presentar la seva proposta i van dur a terme tot el procés d’elaboració a la fàbrica Moritz: la maceració, la cocció, l’aspersió, etc. L’etapa de fermentació i maduració va ser duta a terme pels mestres cervesers.

L’equip de la URV va competir contra els equips de sis universitats més en l’elaboració de la cervesa: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull), la Universitat de Lleida (UdL)  i, el guanyador d’aquesta edició, l’Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull). La cervesa guanyadora es va donar a conèixer el 4 de maig del 2022. Es tracta d’una cervesa d’estil sour, una cervesa àcida amb aromes fruitals on destaca la figa. Aquesta cervesa es convertirà en la cervesa de temporada de la Fàbrica Moritz Barcelona, Casa Moritz i Bar Velòdrom el proper mes de juny.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Mataró substituirà 17 palmeres que podrien caure al passeig marítim

L’Ajuntament de Mataró ha començat avui els treballs de tala i substitució de 17 palmeres…

18 minuts fa

L’“Un Estiu Enriquit” de Castellar ja té prop de 2.200 joves i infants inscrits

Les activitats del projecte “Un estiu enriquit” que ofereixen fins a 26 entitats promotores d’educació…

30 minuts fa

La millor plaça de Catalunya és la de Prades

La Plaça Major de Prades ha estat guardonada com la millor plaça de Catalunya, un…

34 minuts fa

El Consell Comarcal del Vallès Occidental renova el conveni amb l’ADF per prevenir incendis

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF signen anualment el conveni de…

45 minuts fa

Reunió de presidents de les Diputacions Catalanes al Palau de la Diputació de Tarragona

El Palau de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest dijous una trobada dels presidents…

54 minuts fa

Els primers 20 dies de contenidors intel·ligents disparen el reciclatge a Manresa

Els primers barris de Manresa que han començat a llençar la brossa amb el nou…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.