Es crea el Jardí de les Papallones al Campus Sescelades

  El Jardí de les Papallones es posa en marxa coincidint amb la festa “Descobreix el Campus Sescelades” en el marc dels actes de celebració del 25è aniversari de la Universitat.

  La Universitat Rovira i Virgili i Repsol fan un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat, a través de la creació del Jardí de les Papallones. Avui s’ha posat la primera pedra d’aquest espai, que s’ubicarà entre la passarel·la d’entrada al CRAI i l’edifici E1 d’aules del Campus Sescelades, i que tindrà una superfície d’entre 200 i 300 m 2 .

  Les floracions de les plantes que hi haurà en aquest jardí atrauran les papallones, les quals podran alimentar-se i reproduir-se en aquest nou espai. D’aquesta manera, es podrà recuperar part de la qualitat natural original de l’espai que ocupa el Campus Sescelades, ubicat sobre antics conreus abandonats. A més, el Campus fa de frontera entre la zona urbana i l’entorn natural, la qual cosa facilitarà l’arribada de papallones, aus i insectes, que dfet ja es veuen habitualment al Campus.

  Al Jardí de les Papallones hi haurà plantes amb necessitats hídriques baixes i no s’hi aplicaran tractaments de plagues amb insecticides de síntesi, tot i que puntualment es podran utilitzar productes naturals per tractar infestacions no desitjades. L’bjectiu, no és crear un jardí amb plantes perfectes, sinó un espai dinàmic, en què l’activitat de les erugues es reflectirà en la integritat de les plantes. A més, la seva aparença anirà evolucionant ja que algunes espècies s’niran replantant cada cert temps mentre que d’atres tindran vides llargues. Tot plegat fa que el Jardí de les Papallones sigui un espai idoni per afavorir la preservació de la biodiversitat local.

  La construcció d’aquesta zona anirà a càrrec d’una empresa especialitzada en la creació de jardins d’aquest tipus. Alguns antecedents a aquesta actuació són el de la Reserva de papallones de Colonial a Sant Cugat o el del prat de les papallones de Mas Ratés a Viladecans.

  La URV i Repsol han acordat la creació d’aquest jardí amb motiu del 25è aniversari de la universitat. Aquesta acció se suma a les altres que ja tenen en marxa amb l’objectiu de promoure la sostenibilitat i que van destinades tant als treballadors com als estudiants de la universitat. El foment de la mobilitat sostenible, l’impuls de la sensibilitat ambiental, la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle o la gestió eficient dels recursos energètics  materials, són altres de les vies de col·laboració impulsades de manera conjunta per la URV i Repsol.