Endesa contempla un projecte d’hidrogen verd a la demarcació de Tarragona

Avatar photo

La Companyia ja ho ha presentat al Ministeri de Transició Ecològica i a la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, liderada per la Universitat Rovira i Virgili

Endesa ha presentat al Ministeri de Transició Ecològica una carta d’interès per desenvolupar fins a 23 projectes relacionats amb l’hidrogen verd a tot l’Estat. En el cas de Catalunya l’indret escollit és la demarcació de Tarragona, concretament el municipi de l’Espluga de Francolí.

 

La Companyia també ha inclòs aquest projecte en la iniciativa Vall de l’Hidrogen Verd Catalunya Sud  presentada per la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, liderada per la Universitat Rovira i Virgili i que aglutina els principals agents institucionals i empresarials del territori. La materialització del projecte, inclosa la inversió destinada a plantes renovables que alimentarien el funcionament dels electrolitzadors, comportaria una inversió de 181 milions d’euros.

 

 

El projecte permetria substituir combustibles contaminants –com són l’hidrogen gris o el gas natural–  per l’hidrogen renovable, de manera que es convertiria en un vector per descarbonitzar l’economia, en especial d’indústries que necessiten un alta aportació calorífica, així com la mobilitat pesada. En concret, la producció d’hidrogen verd estaria destinada a produir hidrogen d’alta puresa en un conjunt d’electrolitzadors, a partir d’aigua desmineralitzada, i es subministraria a la pressió adequada per al seu consum o transport.

 

Endesa contempla la posada en marxa d’un electrolitzador de 20 MW, mentre que el subministrament dels 150 MW d’energia elèctrica que es necessitarien per fer funcionar la planta de producció procedirien d’energia renovable, concretament de 3 parcs eòlics, tots ells agrupats a la mateixa subestació col·lectora, en la qual es farien les connexions necessàries per alimentar directament l’electrolitzador.

 

En aquest sentit, la construcció comportaria la creació d’uns 50 llocs de treball durant la seva construcció, mentre que la operació i el manteniment per a fer funcionar el complex, que tindria una producció anual mitjana de 2.050 tones d’hidrogen verd, donaria feina a unes 35 persones durant els següents 20 anys a partir de la seva posada en servei.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Centre Cívic Llevant acull una exposició de l’aquarel·lista Ramon Juncosa

Notícia següent

Els SAIs LGTBI de Manresa ofereixen una formació al Grup Transfamílies del Bages

Notícies relacionades