En marxa les visites a l’espai natural de la Séquia Major de Vila-seca

Les visites, organitzades pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, cal reservar-les amb antelació al telèfon 977 39 03 62

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

A partir d’aquest mes de gener es pot visitar l’espai natural de la Séquia Major, com cada any, els diumenges a les 11 del matí fins al proper mes de febrer. La visita, apta per a totes les edats, comprèn un recorregut d’uns dos quilòmetres que es recorren aproximadament en dues hores, durant les quals s’explica la història de l’indret i els seus valors naturals, s’interpreten les rastres d’activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s’observen ocells amb prismàtics i espècies protegides de l’espai.

Cal destacar que, a conseqüència de la pandèmia provocada per la Covid-19, s’han establert una sèrie de mesures a tenir en compte per als visitants, com són la recomanació d’utilitzar prismàtics personals de cada usuari i l’obligació de dur posada la mascareta. D’altra banda, els grups per a visitar la Séquia Major seran d’un màxim de 10 persones.

La Séquia Major es va construir amb l’objectiu de drenar els antics estanys a prop del mar. Actualment, és un important espai constituït per comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres, i també un reservori faunístic, el qual va ser declarat Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), el desembre de 1992.

Les visites, que cal reservar-les amb antelació al telèfon 977 39 03 62, són organitzades pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca i es duen a terme els diumenges fins al mes de febrer a les 11.00 h i els dissabtes i diumenges dels mesos d’agost i setembre a les 18.00 h. Per la seva banda, Cel Rogent realitza el monitoratge de les visites.