Empresonat un home per robatori amb força a Tarragona mentre el propietari dormia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Empresonat. Imatge pròpia.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Tarragona van detenir dijous passat un home, de 22 anys i veí de Tarragona, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.

Sobre les 06.20 hores del matí, els agents es trobaven fent tasques de seguretat ciutadana a la ciutat de Tarragona quan van rebre l’avís per un robatori que s’estava produint en una casa del Passeig Marítim de Rafael Casanova.

Ràpidament, la patrulla va arribar al lloc i va comprovar que una reixa exterior metàl·lica de la casa estava forçada. Tot seguit, el propietari els va explicar que estava dormint quan va escoltar uns sorolls i per imatges de les càmeres de seguretat va observar com un lladre, que havia saltat la tanca del jardí, s’estava emportant un televisor i altres objectes de valor embolicats en unes estovalles.

Els agents van fer una primera inspecció per l’exterior de l’immoble i van localitzar calçat i algun petit electrodomèstic que li va caure al lladre durant la seva fugida. Instants després van trobar amagat entre uns matolls el televisor sostret i acte seguit un home que portava posada una peça de roba del propietari de la casa, així com un rellotge d’alta gamma valorat en 2.500 euros.

En l’escorcoll, se li va trobar a les butxaques una cartera amb documents i targetes bancàries del propietari de la casa i un seguit d’objectes que havia sostret

Per tot plegat, els mossos el van detenir per un delicte de robatori amb força i el passat divendres el van posar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, qui en va decretar el seu ingrés a presó.

Consells de seguretat al domicili

 • Si escolteu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia.
 • Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu a la policia.

Per estar més segurs a casa

 • No obriu la porta a persones desconegudes.
 • Demaneu sempre la identificació al personal de l’aigua, la llum, el gas o el telèfon i comproveu el servei, trucant a la companyia. Desconfieu del número de telèfon que us faciliti el possible instal·lador.
 • Recolliu diàriament la correspondència per evitar que persones alienes utilitzin les vostres dades personals.
 • Tanqueu sempre amb clau les portes d’accés al carrer a l’hora d’anar a dormir i quan us absenteu encara que sigui per un breu període de temps.
 • Tanqueu bé la porta d’entrada de l’edifici i comproveu que cap desconegut aprofita per entrar-hi.
 • Comproveu que la porta del garatge queda tancada a l’entrada i la sortida i que cap estrany aprofiti per entrar-hi.
 • No deixeu les claus en cap amagatall extern al domicili.
 • Si perdeu les claus, canvieu els panys.
 • Si viviu en cases aïllades, podeu instal·lar temporitzadors automàtics d’encesa dels llums interiors exteriors del domicili.
 • Si guardeu a casa objectes de valor, cal que instal·leu mesures de protecció efectives d’acord amb les vostres necessitats.
 • En cas de robatori, per facilitar la identificació de les vostres pertinences és convenient que guardeu la seva documentació i tingueu un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model.