Les empreses que vinguin a Tarragona estaran exemptes d’impostos si governa el PP a les municipals

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, assegura: “Nosaltres ens comprometen a abaixar l’IBI a Tarragona un 40%, amb una baixada progressiva del 10% anual durant els anys 2023 a 2027: és econòmicament factible”

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha valorat les conclusions de la tercera jornada del cicle “Tarragona capital”, que la formació política va engegar el passat mes de febrer i que aquest dilluns 20 de juny, va aplegar a un centenar d’assistents:

“La jornada ‘Tarragona, capital d’oportunitats” ha posat de manifest la necessitat d’aplicar una política fiscal local a Tarragona que alleugeri l’infern fiscal autonòmic en el que ens trobem els catalans”.

I ha afegit: “El model que ha aplicat l’alcalde Azcón a Saragossa, amb l’IBI més baix de les grans capitals i amb una exempció d’impostos a les empreses que creïn llocs de treball i generin riquesa, beneficia a les famílies que hi viuen i l’ha convertit en una de les ciutats espanyoles més competitives per a viure, emprendre i invertir. Per desgràcia, el model de l’alcalde a Tarragona és el mateix que el de la Generalitat: l’asfíxia fiscal”.

El portaveu popular ha recordat que “mentre Saragossa aplica el tipus per l’IBI més baix -0’40-, el govern Ricomà aplica gairebé el més alt permès: 0’95”. “A més, en només tres anys ha augmentat l’IBI, la plusvàlua un 30%, les taxes de brossa, l’aigua, i ens ha convertit en la ciutat espanyola amb la zona blava més cara”. “Nosaltres ens comprometen a abaixar l’IBI a Tarragona un 40%, amb una baixada progressiva del 10% anual durant els anys 2023 a 2027: és econòmicament factible”.

Durant la seva intervenció, l’ alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, va exposar les polítiques que està aplicant per a generar més inversió, més benestar i més oportunitats: “A les empreses que pensen en invertir a Saragossa, els hi posem catifa vermella: agilitat en terminis i gestions burocràtics, disponibilitat de sòl i un pla d’atracció fiscal que els eximeix del pagament d’impostos durant 5 anys”. A més, ha destacat les altres dues prioritats del seu govern: “la sostenibilitat i la seguretat ciutadana”.

D’altra banda, Azcón ha afirmat que “és el moment de posar fi a la política de radicalisme. Treballant junts podem aconseguir grans oportunitats. Aragó i Catalunya som comunitats germanes; Tarragona i Saragossa som ciutats germanes”.

Finalment, el President del Partit Popular Català, Alejandro Fernández, ha fet referència a la negativa de l’executiu autonòmic català a la candidatura Aragó-Catalunya als Jocs d’Hivern de 2030: “L’actitud de la Generalitat de Catalunya ja ni es una qüestió ideològica, sinó de mala educació. Hem perdut una gran oportunitat. El Partit Popular serem capaços de tornar a posar a Catalunya i a Espanya al lloc que mereix”.