L'Ajuntament de Tarragona coorganitza aquest cap de setmana, juntament amb l'Associació Santa Teca, l’Embutada 2024. La iniciativa, que té la voluntat de recordar l’època en què acabava la fermentació del vi i la gent s’apropava als cellers a tastar el primer vi de la temporada —el vi novell—, arriba enguany a la seva vuitena edició.
Durant tota la setmana hi ha preparats actes previs, però l’Embutada com a tal començarà dissabte dia 9 de novembre a les 12 hores amb l’obertura de la plaça (plaça del Rei) i amb l’arribada dels productors i el primer tast de vi novell, la mostra d’oficis i la demostració en viu del retrat de l’embutada. A la 13h obrirà l’Espai Gastronòmic amb la participació dels locals de restauració Cortijo, La Clotxa, El Cup Vell, Forn Jordi Andreu, Quidel i el Llagut tot acompanyat amb música, diferents tallers, zones de tastos i moltes altres propostes interessants. Diumenge, la plaça s’obrirà de nou a les 12h, però, igual que dissabte, des de les 10.30h hi haurà un itinerari històric gratuït i una cercavila per la Part Alta, ambdues activitats són gratuïtes, però requereixen inscripció prèvia. Hi haurà tastos, mostres d’oficis i concerts fins a les 16h, l’hora en què es donarà per finalitzada la celebració de l’Embutada 2024.

En aquesta vuitena edició de l'Embutada es podrà gaudir del vi novell dels cellers: Bàrbara Forés, Carlania, Celler Sanromà, Tuets, Ficaria, Mas del Botó, Nini, Niu Celler, Mas Sabatera, Josep Foraster, Jesús Alonso-Oidà Celler, Un sol cel, David Baixas, Celler 9+, Comalats, L’Apotecari, Solà D’Ares, Constel·lats, Celler Dues Voltes, Tanca els ulls, Terra del Cister, Clos de Paguera, Celler Arrelats, La Vinaventura Vins, Nomada Wines, Entrevinyes, Escabeces, Anna Serra, Frisach, Gemma Miró, Vilalta Pere, Desantesos, Álvarez González Marcos, Finca Parera.