Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Salou detenen el propietari d’una botiga per tràfic de drogues

Arran de diverses queixes veïnals, la Policia Local i els Mossos van fer una inspecció a la botiga del carrer Carles Buigas dedicada a la venda de substàncies i materials relacionats amb la marihuana

Marihuana trobada en una botiga de Salou

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Salou – Vila-seca conjuntament amb agents de la Policia Local de Salou van detenir dimecres un home de 37 anys, de nacionalitat alemanya i veí del municipi, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

La detenció es va fer en el marc d’una inspecció a la botiga tipus grow shop que el detingut té a Salou. Feia dies que a la zona s’havia generat queixes de veïns ja que a la botiga es venia marihuana i es feia, a més, difusió a través de les xarxes socials.

L’objectiu de la inspecció era per una banda comprovar si disposava de llicència, assegurança i documentació de l’activitat, i per l’altra banda, comprovar si les substàncies que venia eren legals.

A l’interior de la botiga es van localitzar mitja dotzena de flascons amb substància vegetal tipus marihuana sense precinte ni segell oficial que estaven a la vista dels clients. En una altra zona, van trobar un altre pot ple de marihuana, 8 aglans fetes d’haixix i dues barres de la mateixa substància.

Fetes les comprovacions per part dels agents de la Policia Local, l’home no va presentar la llicència municipal d’obertura, ni l’assegurança obligatòria i tampoc cap documentació acreditativa vàlida dels productes que tenia a la venda.

Els agents de policia científica van fer les proves amb els reactius químics a les substàncies que hi havia al local i en tots els casos van donar positiu per drogues. Aquestes proves són indiciàries i s’haurà de corroborar la il·legalitat de les substàncies a través de les proves al laboratori que determinaran si el principi actiu o percentatge de THC està per sobre del permès.

Els agents de la Policia Local de Salou van obrir un expedient sancionador per la manca de llicència de la botiga i un requeriment de comunicació de l’activitat.

El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs.