Els Comuns proposen recuperar l’activitat presencial al CAP de Vila-seca

Sol·liciten incrementar el pressupost en Salut per garantir unes condicions laborals dignes i augmentar el nombre de professionals

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat en el registre d’entrada municipal una moció on proposen que el Ple de l’Ajuntament sol·liciti a la Generalitat de Catalunya  incrementar el pressupost en Salut per garantir unes condicions laborals dignes i la dotació dels professionals necessaris amb l’objectiu de recuperar el més aviat possible l’activitat d’atenció presencial al Centre de Salut de Vila-seca i als consultoris de La Pineda i la Plana.

 

“Malgrat tots els sobreesforços del personal sanitari”, des de Vila-seca en Comú consideren “innegable que des de l’esclat de la pandemia no s’està garantint amb suficiència l’Atenció Primària”. Manifesten que la ciutadania no afectada per la COVID-19 “té nombroses necessitats sanitàries de diferent tipologia, a les quals els Centres de Salut han de donar resposta”.

 

La formació liderada per Mario Téllez també indica a la moció que la pandèmia “està posant al descobert la falta de finançament i desinversió que ha patit el Departament de Salut des de 2010”.  Consideren que “totes les categories laborals de l’Atenció Primària de l’ICS estan patint amb cruesa la manca d’inversió. L’atenció Primària està al límit del col·lapse i els seus professionals extenuats”.

 

Davant aquesta situació i, “malgrat que els ajuntaments no disposen de competències pròpies sobre el sistema de salut”, consideren imprescindible presentar aquesta moció “per tractar d’aconseguir que la nostra població no quedi en cap moment desatesa”.

 

Per últim els Comuns han deixat palès a l’exposició de motius de la moció el seu  “agraïment immens als i les professionals de la sanitat en general, especialment als que treballen a Vila-seca, pel seu alt grau de compromís, dedicació i valentia en aquests moments excepcionals que ens toca viure. Sense aquest sobreesforç col·lectiu les coses haurien anat molt pitjor”.