Els Comuns proposen que Vila-seca s’adhereixi a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú proposarà l’adhesió en la propera sessió plenària. Formen part de l’entitat 512 municipis de 34 països. Un total de 222 són espanyols.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú proposarà en la propera sessió plenària ordinari la inscripció de Vila-seca en l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), i l’adhesió a la Carta de Ciutats Educadores, per formar part de la xarxa mundial. Formen part de l’entitat 512 municipis de 34 països. Un total de 222 són espanyols.

L’objectiu dels Comuns és posicionar el municipi del Tarragonès com un membre actiu de la xarxa i que es destinin recursos, i es dissenyin polítiques i experiències educatives, en el marc de les seves competències, d’acord amb els objectius d’aquesta associació que va ser fundada el 1994 com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores.

Entre les finalitats de l’Associació Internacional està proclamar i reclamar la importància de l’educació a la ciutat; posar en relleu les vessants educatives dels projectes polítics de les ciutats associades; promoure, inspirar, fomentar i vetllar pel compliment dels principis recollits a la Carta de Ciutats Educadores, així com assessorar i informar els membres sobre el foment i implantació dels mateixos.

Una altra fi és impulsar l’aprofundiment del concepte Ciutat Educadora i les seves aplicacions concretes en les polítiques de les ciutats, a través d’intercanvis, de trobades, de projectes comuns, de congressos i de totes les activitats i iniciatives que reforcin els llaços entre les ciutats associades , en l’àmbit de les delegacions, xarxes territorials, xarxes temàtiques i altres agrupacions.

Des de la formació liderada per Mario Téllez consideren que formar part d’aquesta entitat internacional és una oportunitat per conèixer noves iniciatives en l’àmbit educatiu i teixir una estratègia en cooperació educativa amb ciutats de tot el món”.