Els centres educatius morellencs obren la porta a la cultura en plena crisi sanitària

12 de novembre de 2020 a les 13:37h

L’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell s’hanconvertit, aquests últims dies, en un escenari pel qual han passat fins a quatre espectaclesde carrer. Unes actuacions que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Morell havia programat en el marc del PrimaverArt i que s’havien hagut d’ajornar en diverses ocasions. 

 

Val a dir que el PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell, estavaprevista pels dies 17, 18 i 19 d’abril i es va haver de suspendre a causa de l’arribada de laCovid-19. Així, des de la regidoria s’havia mirat de tornar a programar els espectacles,primer dins de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, i després a la tardor, però lesrestriccions culturals no havien fet possible portar-los a terme. 

 

Finalment, doncs, i amb la complicitat de la regidoria d’Ensenyament i de les direccionsdels dos centres, les funcions s’han pogut realitzar en espais educatius i en horari lectiu,tenint com a públic la infància i joventut del municipi i dels voltants. “Creiem que és unaproposta molt positiva, ja que ha permès donar cabuda a la cultura en nous espais als centres educatius”, indica la regidora Rosa M. Sánchez

 

En el cas de l’escola, s’hi van fer tres representacions els dies 4, 5 i 6 de novembre:L’oníric món de dins de la companyia Holoqué, Asteroid de la companyia Campi qui pugui, iFull House de la companyia Eléctrico 28. I a l’institut, aquest dimarts dia 10 s’hi va poder veure Qui Cu Qui Què Quina, de la companyia Nom provisional. 

 

“Des d'Educació Infantil fins a Cicle Superior vam poder veure diferents espectacles genialsque van encantar des dels més grans fins als més petits. Que bonic poder veure als ulls dela canalla la màgia, la sorpresa i la il·lusió que han despertat aquests artistes!”, destaca la directora de l’escola, Carolina Sabaté

 

En el cas de l’institut, “137 alumnes i professors de 1r d’ESO van esdevenir el públic d’unafunció de circ en què una parella d’acròbates va demostrar una excel·lent forma física,equilibri i ritme en una obra dinàmica, participativa i atractiva”, afegeix Jaume RamonRibé, director del centre. A més, després de l’actuació l’alumnat va poder compartir unaestona amb els artistes i preguntar els seus dubtes i curiositats.

“Sense cap mena de dubte, ha estat una molt bona pensada dels tècnics de Cultura delconsistori”, destaquen les regidores de l’àrea, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera, “jaque d’aquesta manera hem donat un cop de mà a les companyies en un moment difícil i,alhora, hem portat espectacles d’alta qualitat a uns espais nous i davant d’un públic molt especial”.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit