Els barris de Ponent s’avancen a la Diada de Sant Jordi

  Les activitats tindran lloc demà divendres a la plaça del Tarragonès

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La Biblioteca Pública de Torreforta i el Pla Educatiu d’Entorn organitzen aquest divendres, 21 d’abril, la diada de Sant Jordi a Ponent, amb una jornada amb diferents activitats festives i culturals concentrades a la plaça del Tarragonès.

  A les 10 h, prop de 500 infants de les escoles de Ponent de la ciutat assistiran a l’adaptació teatral de diferents contes populars: La llegenda de Sant Jordi, L’orugueta goluda i La rateta que llegia a l’escaleta. Les representacions aniran a càrrec dels alumnes del CFGS d’Educació Infantil de l’Institut Vidal i Barraquer i de la Casa d’Oficis de Campclar i la Part Alta.

  Des de primera hora del matí, al mateix escenari on tindran lloc les representacions, s’ubicaran unes lletres gegants que formaran la frase “La poesia és viva”. Cada lletra conté poemes en el seu interior i ha estat treballada i decorada pels alumnes de les escoles i instituts que prenen part a la iniciativa.

  A les 17.30 h, l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs presidirà l’acte de lliurament de premis del II certamen literari dels barris de Ponent que porta el seu nom. La tarda també comptarà amb diferents actuacions dels alumnes dels instituts Torreforta i Campclar i, des de les 17 fins a les 19 h, amb diferents tallers de manualitats a càrrec del Punt Òmnia Torreforta, la Ludoteca del Centre Cívic de Torreforta i el Grup del Centre Obert d’Adolescents de Torreforta.

  La celebració de Sant Jordi servirà com a cloenda i reconeixement a la tasca educativa realitzada per les escoles de Ponent que, sota el lema “La poesia és viva”, han fet durant tot el curs un esforç en la divulgació de la poesia al carrer, ja que al llarg del curs han realitzat diferents accions artístiques en espais urbans, comercials i en col·laboració amb entitats socials.