El voluntariat donarà l’empenta final a l’edició “més necessària” del Gran Recapte

Les donacions als supermercats es podran fer fins dissabte 21 de novembre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Gran Recapte segueix recollint donacions per adquirir aliments bàsics per les famílies més  necessitades de Catalunya. La campanya, que va començar el dilluns 16 de novembre, s’allargarà fins  el dissabte 21 i incorpora el voluntat, que actuarà com a ambaixadors del Gran Recapte. 

 

El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha explicat que “el voluntariat s’ubicarà a l’entrada  dels principals supermercats per tal de convidar a la ciutadania a col·laborar amb el Gran Recapte”.  Aquesta tasca es farà de forma completament segura, atenent a les mesures de seguretat i prevenció  acordades pel PROCICAT. En aquesta línia, Ologaray ha destacat que “els voluntaris són l’engranatge  clau del Gran Recapte, estem convençuts que en aquesta edició, la més complexa, el voluntariat serà  decisiu per a que la campanya torni a tenir èxit”

 

La irrupció de la COVID-19 ha representat un 40% d’augment de la demanda d’aliments. Per això, des  del Banc dels Aliments, s’ha fet una última crida a la participació. “Enguany, el Gran Recapte és més  necessari que mai, enguany, si podem, hem de col·laborar”, ha manifestat el portaveu.  

 

Com es poden fer les donacions? 

La principal forma de col·laborar amb el Gran Recapte és a través d’una donació a l’hora de pagar a  la caixa del supermercat, mitjançant un codi GRAN RECAPTE, que el personal de caixa ofereix al donant.  També es pot col·laborar a través de les plataformes de compra online dels diferents supermercats. L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com,  o el CODI BIZUM 33596, que pretén agilitzar les donacions i arribar a un públic més ampli. 

 

Per últim també es pot col·laborar als establiments de petit comerç, com per exemple als Mercats  Municipals, a través d’uns tiquets per valor de 3€ que serviran per adquirir productes d’alt valor nutritiu  com carn, ous o peix. Ologaray ha recordat que “un cop finalitzada la campanya, amb la totalitat de  les donacions aconseguides adquirirem i distribuirem aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, a  les entitats de l’entorn”. 

 

Els mitjans de comunicació, amb el Gran Recapte 

El Gran Recapte també és possible gràcies a l’ajuda dels mitjans de comunicació. Molts han estat els qui  s’han fet ressò de la iniciativa solidària i han ajudat a donar-ne difusió. Des del Banc dels Aliments  agraeixen tot aquest suport i en destaquen el del Connecta10Comarques, on les televisions locals TAC12,  Canal Reus TV, Canal Terres de l’Ebre i Canal 21 Ebre, van oferir un capítol especial amb un  desplegament d’una dotzena de professionals i 4 connexions en directe des de diferents punts del territori per donar a conèixer totes les novetats d’aquesta 12a edició del Gran Recapte i analitzar a fons  l’impacte social de la crisi de la Covid-19.