Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El Servei de Medicina Intensiva avalua el síndrome post ingrés UCI

Avatar photo

És una consulta pensada per visitar a qualsevol pacient que ha estat ingressat a la UCI i presenta alguna alteració a nivell físic, psíquic o cognitiu

El Servei de Medicina Intensiva té, per primer cop, una consulta per a pacients que han estat ingressats a la UCI. L’objectiu és avaluar el que es coneix com PICS (Síndrome post ingrés UCI). L’especialista del Servei de Medicina Intensiva, Mònica Magret, explica que “molts pacients que han estat ingressats a la UCI pateixen alteracions a nivell físic, mental i cognitiu i aquesta consulta pretén estudiar la incidència d’aquest síndrome”. Fa uns anys que es treballa per tenir aquest tipus de consulta però “és cert que la covid ha fet que augmenti el número de pacients ingressats a la UCI i també la seva complexitat, fets que han accelerat poder assolir-la”, reconeix la metgessa intensivista.

Per tant, actualment es tracta d’una consulta que rep a molts pacients post covid, amb una llarga estada d’ingrés, però en realitat està pensada per veure a qualsevol pacient que hagi estat ingressat a la UCI (no només covid) i que presenti alguna alteració a nivell físic, psíquic o cognitiu. Aquests pacients es veuen a les consultes externes de l’Hospital, un dia a la setmana, se’ls fa una exploració física, psíquica i cognitiva i se’ls deriven a l’especialista corresponent si es detecta alguna patologia. La Dra. Magret afirma que “el feedback que hi ha amb els pacients també és molt positiu pels especialistes de medicina intensiva, ja que els pacients expliquen com s’han sentit quan estaven ingressats a la UCI i això ens ajuda a detectar quines millores es poden fer”. Les especialistes del Servei de Medicina Intensiva que porten aquesta consulta són les doctores Mònica Magret, Paula Perelló i Sara Manrique.

Des de fa temps que a al Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Joan XXIII treballen amb eines per disminuir aquest síndrome, com per exemple, el treball que es fa de mobilització precoç, la proximitat dels familiars amb els pacients ingressats a la UCI (que malauradament la covid ha frenat) o la desconnexió de la ventilació mecànica, el més aviat possible. No obstant, aquesta consulta post ingrés no és habitual als hospitals, i és una de les pioneres a Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona ha recollit més de 2.900 tones de voluminosos durant el 2020

Notícia següent

L’Hospitalet acull una jornada sobre escoles de segona oportunitat

Notícies relacionades