El PSC tarragoní lamenta la pèrdua d’un altre esdeveniment esportiu d’alt nivell

El conseller Álvarez denuncia la “incapacitat” d’aquest govern municipal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El conseller del Grup Municipal Socialista, Berni Álvarez, ha lamentat la pèrdua d’un altre esdeveniment esportiu d’alt nivell: “Tarragona podria haver gaudit d’un partit de pretemporada de bàsquet amb dos grans clubs, com són el Joventut de Badalona i el València”.

 

Álvarez recorda que ja és el tercer cop que la ciutat perd un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques en poc més d’un any: “Aquesta incapacitat del govern municipal paralitza la ciutat i denota que no volen portar la ciutat a un nivell esportiu molt millor”. Al juliol del 2019, el govern municipal va descartar acollir el torneig de bàsquet 3×3 i ser el municipi que tindria el centre de tecnificació de referència a tot l’Estat d’aquest nou esport olímpic. Al desembre de l’any passat, el govern local d’ERC i els Comuns també van renunciar a que Tarragona fos una de les seus del Mundial d’Handbol Femení. I, segons Álvarez “aquest any ens trobem que no es mostren disposats a acollir un partit de pretemporada”.

Fa dues setmanes, el Club Joventut Badalona i el València Bàsquet Club van posar-se en contacte amb el conseller socialista per mostrar la seva disposició a jugar un partit de la pretemporada a Tarragona, costejant-se ells mateixos les despeses de viatge i allotjament. Álvarez, agraït per la confiança que han donat a aquesta ciutat aquests clubs de nivell europeu, de seguida ho va comunicar a la conselleria d’Esports: “ens consta que ho estaven estudiant i al principi ho van rebre com una bona notícia, però després van arribar els entrebancs”.

 

Finalment, el govern municipal ha anunciat a Álvarez que per problemes “logístics i econòmics”, el partit de dos clubs de l’ACB no es durà a terme: “hi ha força decepció i desconfiança del sector envers el consistori; aquest partit hagués donat visibilitat i bona publicitat a la ciutat”, afirma el conseller socialista.

Álvarez mostra la seva preocupació per la complexitat que hi ha en aquest govern municipal de tirar endavant qualsevol esdeveniment esportiu d’alt nivell

El PSC ha denunciat la “incapacitat” d’aquest govern municipal a l’hora de realitzar qualsevol mena d’acció. Ja que un cop coneguda la notícia que Tarragona no acollirà aquest partit, l’Ajuntament de Salou va mostrar la seva disposició a celebrar-lo i a finals d’agost la capital de la Costa Daurada serà el municipi on es jugui aquest partit de pretemporada.

Davant d’aquesta situació, Álvarez mostra la seva preocupació per la complexitat que hi ha en aquest govern municipal de tirar endavant qualsevol esdeveniment esportiu d’alt nivell: “Tot això, denota manca de capacitat política i gestora i falta de lideratge territorial”.

Segons el conseller socialista, un dels motius perquè no se celebri el partit de bàsquet a la ciutat és perquè costaria molts diners instal·lar de nou el parquet del Palau d’Esports. Com a resposta a aquestes afirmacions, Álvarez remarca que la Generalitat fa setmanes que té sobre la taula un conveni de cessió d’ús temporal del Palau d’Esports, en el que tots els partits hi estan d’acord. Aquest document permetria realitzar les inversions necessàries i l’obertura del recinte per als diferents clubs esportius de la ciutat.

Segons Álvarez, aquest esdeveniment haguera estat un bon punt de partida per la reobertura del Palau d’Esports i posar-lo a disposició de l’esport base de tota la ciutat. Després de descartar el pavelló de l’Anella Mediterrània, es van buscar alternatives com el poliesportiu del Serrallo o el de Riuclar, però s’havien d’instal·lar uns humidificadors que segons el govern municipal també tenien un cost elevat.