El PSC es compromet a recuperar la llei de millora de les urbanitzacions

Així, la diputada socialista ha recordat que “moltes d’aquestes urbanitzacions van ser construïdes fa més de 40 anys i no van comptar, en molts casos, amb el necessari planejament urbanístic.

La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha explicat aquest dilluns que el PSC es compromet a recuperar els recursos que s’incloïen en la llei de millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics a nivell de les comarques tarragonines si forma Govern després de les eleccions.

 

Ibarra ha recordat que aquesta llei, creada i desenvolupada durant els anys de Governs d’esquerra i de progrés, “es va demostrar com a una eina molt útil per reparar els dèficits generats pel pas dels anys a múltiples urbanitzacions de les nostres comarques.”

 

Així, la diputada socialista ha recordat que “moltes d’aquestes urbanitzacions van ser construïdes fa més de 40 anys i no van comptar, en molts casos, amb el necessari planejament urbanístic. El pas dels anys i el desgast conseqüent han agreujat els dèficits que arrosseguen algunes d’aquests urbanitzacions.”

 

Per posar només un exemple, Rosa Maria Ibarra ha assenyalat que fa deu anys fins a 81 urbanitzacions de les comarques tarragonines no tenien, per exemple, la seva franja de protecció perimetral, un 65% tenien dèficits d’enllumenat públic i el 55% problemes en la xarxa de subministrament d’aigua.

 

“Les ajudes que incloïa aquesta llei implementada i desenvolupada pels Governs de progrés van permetre millorar moltes d’aquestes urbanitzacions gràcies als préstecs aportats per la Generalitat als ajuntaments tarragonins a tal efecte però… igual com en la majoria de polítiques socials, aquestes ajudes van quedar tallades en sec un cop els Governs independentistes de Mas, Puigdemont i Torra van posar “rumb de col·lisió”. I així seguim… empantanats en la confrontació i la col·lisió.”   

 

En aquest sentit, Ibarra ha emfatitzat que “els i les socialistes ens neguem a què alguns segueixin prenent el pel al poble de Catalunya presentant aquestes properes eleccions com a “plebiscitàries” (igual com el 2012, el 2015 i el 2017). Ja prou d’enganys, prou d’agitar estelades gegants per no donar explicacions ni retre comptes de la seva inacció des del Govern.”

 

“Això va de governar la Generalitat de Catalunya durant els propers quatre anys, i no de res més. Les comarques de Tarragona han perdut inversions, projectes i ajudes amb els independentistes al poder. Els pressupostos de la Generalitat han davallat per sota dels 50 milions d’euros. No poden seguir amagant el cap sota l’ala cridant tan sols “independència, independència”. Tarragona també és Catalunya i no pot continuar, in eternum, en l’oblit del mapa inversor de la Generalitat”

 

Davant d’aquesta constatació, Rosa Maria Ibarra s’ha compromès a parlar de les necessitats de les comarques tarragonines durant la campanya electoral. “Tarragona no pot esperar ni perdre més temps en “jugades mestre” que acaben en desastre. Ens mereixem un Govern que governi pensant en el benestar de tots i de totes i això és el que singularitza l’opció del PSC liderat per Miquel Iceta en aquestes eleccions”, ha conclòs la diputada vallenca.