El PSC de Tarragona reclama una Junta Local Extraordinària de Seguretat

Floria denuncia l'incompliment de la instal·lació de càmeres de seguretat i de les comissaries de proximitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de Begoña Floria. CEDIDA

El Grup Municipal Socialista ha reclamat una Junta Local Extraordinària de Seguretat al govern municipal davant el creixement de la sensació d’inseguretat per part dels tarragonins i tarragonines. La consellera del PSC, Begoña Floria, ha explicat com en els últims dies la ciutat ha patit diferents robatoris/actes vandàlics, com per exemple a la Llar de Jubilats de Bonavista, a la capella de la Floresta o a les diferents urbanitzacions de la ciutat: “Els veïns de Cala Romana instal·laran ells mateixos càmeres de seguretat i Boscos i Bonavista han convocat concentracions per reclamar més seguretat aquest cap de setmana. Necessitem que el govern actuï immediatament”.

Les i els socialistes creuen que a aquest increment d’inseguretat ciutadana, se li ha de sumar l’incompliment de les mesures que ERC i Comuns van anunciar l’octubre del 2019. El conseller de Seguretat, Manel Castaño, va prometre la instal·lació de càmeres de seguretat a Llevant i comissaries de proximitat als diferents barris de la ciutat. La consellera socialista afirma que aquestes mesures, que el PSC va veure amb bons ulls, no tenen cap partida, ja que no han aparegut en el pressupost del 2020 ni en el del 2021 i li reclama que activi tots els mecanismes necessaris per dur a terme aquestes propostes tan necessàries.

El PSC adverteix que en els pròxims 4 anys una part de la plantilla de la Guàrdia Urbana començarà a jubilar-se i, per tant, demanen que s’iniciïn els tràmits per convocar noves places a la policia local. Floria també recorda que en l’últim plenari va realitzar un prec al govern municipal que doti a tot el personal de la Guàrdia Urbana dels EPIs necessaris. La consellera socialista afirma que Castaño només proporciona una mascareta FFP2 a la setmana per cada policia local i insta al conseller a repartir-ne mínim una per cada dia de servei.