El PSC aposta per la creació del Casal de les Dones

Ramos: “És necessari invertir en un espai on poder incidir en polítiques feministes, amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat real”

El Grup Municipal Socialista presentarà, al plenari del proper divendres, una moció per la creació del Casal de les Dones a la ciutat de Tarragona. La seva portaveu, Sandra Ramos, defensa la necessitat d’invertir en un espai com aquest “per poder incidir en les polítiques, programes i projectes que tinguin com a objectiu avançar cap a la igualtat real i efectiva de les dones en tots els àmbits de la vida”.

Les i els socialistes tarragonins aposten per centralitzar tots els serveis tècnics d’atenció a les dones i volen que es converteixi en un espai de referència, que consolidi el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). “Volem que aquest Casal serveixi d’impuls transformador de la societat patriarcal i masclista que ens envolta. Que tingui les polítiques feministes i la igualtat com a pal de paller de l’acció municipal”, afirma Ramos.

El SIAD és l’ens encarregat d’acollir, orientar, informar i assessorar a les dones, que es complementa amb un servei psicològic, laboral i jurídic. “Creiem que hauria de ser una prioritat reduir el temps d’espera de les dones que precisin aquests serveis, com són els casos de violència masclista”, detalla Ramos. Per aquest motiu, el PSC demana incrementar en 100.000€ la dotació econòmica del SIAD per un augment de personal i recursos.