El PSC afirma que la reforma laboral incentivarà la contractació indefinida

També els llocs de treball estables

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
D'esquerra a dreta, Santi Castellà, Sandra Guaita i Joan Ruiz.

“Volem tornar a dignificar el treball, garantir el creixement econòmic i fomentar la creació de nous llocs de treball”, aquests són els objectius de la reforma laboral impulsada pel Govern progressista del president Pedro Sánchez.

Així ho ha explicat la diputada del PSC al Parlament, Sandra Guaita, que ha destacat que aquesta reforma laboral és fruït de l’acord entre els representants dels treballadors i l’empresariat. “Aquesta capacitat de diàleg i d’acord que demostra el Govern de progrés contrasta amb la imposició que exercia l’anterior executiu del PP. Per sort, ja han quedat enrere els temps del “rodillo” del Partit Popular i ara tenim un Govern que amplia drets socials i llibertats, que treballa per la justícia social i que compleix amb els seus compromisos”, ha argumentat.

En el mateix sentit s’ha manifestat el diputat Joan Ruiz que ha subratllat que “quan es voti al Congrés tothom s’haurà de retratar: o al costat de la reforma laboral pactada per empresaris i treballadors i avalada per Europa o amb la reforma laboral que el PP va imposar el 2012, no hi ha volta de fulla.”

Segons el diputat del PSC “el diàleg i la voluntat d’acord i de consens estan en l’ADN del Partit Socialista. Aquesta reforma laboral va dirigida a recuperar els drets que els treballadors van perdre amb el PP, reduir la precarietat laboral -afavorint els contracte indefinits- i fer minvar l’atur.”

Davant d’això la dreta tan sols és capaç d’oferir “soroll, soroll i soroll” per fer oblidar que en poc temps el Govern progressista ha recuperat els nivells d’ocupació que hi havia abans de la pandèmia, aconseguint que més de 20 milions de treballadors estiguin cotitzant a la Seguretat Social i reduint l’atur de forma continua en els darrers deu mesos.

A nivell de les comarques tarragonines cal subratllar que 75.725 tarragonins i tarragonines s’han beneficiat dels ERTE impulsats pel Govern amb una inversió territorial superior als 239 milions d’euros.

“Demanem des de Tarragona a la dreta que posi seny i deixi de fer soroll. Si no ho fan demostraran a la ciutadania que responen a interessos inconfessables…”, ha conclòs.

Finalment el senador Santi Castellà ha posat de relleu que “mai s’havia invertit tant en polítiques socials com ara al nostre país, exactament mai. Aquest és un Govern que compleix i que ja ha aprovat 47 lleis amb inversions socials, el nou ingrés mínim vital que beneficia ja a més de 8.000 tarragonins i tarragonines, la nova llei d’eutanàsia, etcètera.”

Pel senador del PSC“aquesta acció positiva i eficaç contrasta dramàticament amb la inacció del Govern del senyor Ricomà a l’ajuntament de Tarragona que pensa més en la pancarta que en la sortida de la crisi.”

“Tarragona no pot quedat despenjada de la recuperació del país. Quants projectes Next Generation vol impulsar l’equip del senyor Ricomà? En això no estan, ni se’ls espera. Necessitem tornar a tenir un Govern sòlid i amb les idees clares a Tarragona i això tan sols el PSC –que ha guanyat les cinc darreres eleccions que s’han dut a terme a la ciutat- és capaç de poder-ho garantir”, ha explicat.