Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

El Port Tarragona participa en una fira internacional a Florida

Avatar photo

El president de l’APT, Saül Garreta, hi participa acompanyat de membres de l’equip i la representant de comercial Global Ports Holding a Tarragona

El Port de Tarragona participa en aquesta fira amb un estand conjunt amb Ports de l’Estat i  sota la marca de “Tarragona Cruise Port”, la denominació que agrupa tots els membres de  la Taula Institucional de Creuers, des d’on es consensua l’estratègia de promoció i es  defineixen conjuntament les accions de comunicació d’aquesta activitat turística compartida  pels principals agents públics i privats del territori.  

La delegació del Port ha seguit una agenda intensa amb reunions amb diferents navilieres  per promocionar el Port i la destinació. Per part de Port Tarragona, s’han explicat els  principals atractius de la ciutat i de la Costa Daurada com a destinació turística i el potencial  de les instal·lacions portuàries tarragonines, entre ells el Moll Balears amb capacitat per a  3 vaixells simultanis. I Per part de Global Ports Holding, l’operador de creuers més gran del  món i adjudicatari del servei de creuers a Tarragona, ha explicat el projecte de construcció  de la nova terminal de creuers al Moll de Balears, una edificació d’última generació, innovadora, sostenible i eficient amb una inversió d’entre 3 i 5 milions d’euros. 

El Port Tarragona també ha explicat les passes que està realitzant per a la descarbonització  de l’activitat de creuers mitjançant l’electrificació del Moll de Balears per permetre que els  vaixells de passatgers es connectin amb electricitat mentre estiguin a port sense necessitat  d’utilitzar els motors auxiliars, amb la conseqüent reducció d’emissions de CO2 a  l’atmosfera i d’altres components. En paral·lel, el Port també treballa per crear una  comunitat energètica amb una capacitat teòrica de fins a 70 MW per poder abastir d’energia  neta les diferents activitats portuàries de l’APT i de les empreses que hi operen. La nova  terminal de creuers també seguirà criteris sostenibles atès que serà un edifici modular que utilitzarà energia solar per garantir un subministrament sostenible i cobrir les necessitats  energètiques de la terminal. 

Previsions per al 2023 

El president de l’Associació Internacional de Cruise Lines (CLIA), Pierfrancesco Vago, en  la conferència inaugural de la Seatrade Cruise Global sobre l’estat de l’activitat de creuers  al món, ha afirmat que “el turisme de creuers s’està recuperant més ràpidament que el  turisme internacional. La CLIA té previsió del recompte global de passatgers que assoleix  el 106% dels nivells de 2019 el 2023”, la qual cosa fa preveure un total de 31,5 milions de  passatgers, segons els estudis de la CLIA. 

Aquesta xifra supera els 20,4 milions de passatgers del 2022 i està per sobre dels 29,7  milions del 2019, previ a la pandèmia. De fet, el president global de CLIA, ha dit que el  volum podria arribar als 33 milions de passatgers, ja que segons les enquestes la intenció  de navegar és més alta que l’any 2019. Actualment, un 85% dels que han pres unes  vacances al mar diuen que tenen previst tornar a navegar, en comparació amb el 65%  d’abans de la pandèmia. 

Les previsions per a la temporada de creuers de Tarragona també apunten a una  recuperació de l’activitat, però sense assolir els resultats prepandèmia (El 2019, amb  130.000 passatgers, va marcar el rècord). El Moll de Balears del Port de Tarragona preveu  rebre unes 55 escales i 98.000 passatgers durant 2023, una xifra superior a les 35 escales  i a les 65.000 persones registrades al 2022. 

Tarragona, a la Seatrade Cruise Gobal 

La Seatrade Cruise Global és una fira internacional per a la indústria del creuer que reuneix  als principals compradors, proveïdors i agents en una trobada de feina caracteritzada per  treball en xarxa, compres, innovació i educació mediambiental al sector. El Port Tarragona  i Global Ports Holding-Tarragona es presenten en aquest esdeveniment internacional amb  l’objectiu principal de donar a conèixer Tarragona, la Costa Daurada i Terres de l’Ebre com  una oferta turística i destinació de creuers d’alta qualitat. 

Concretament, l’estratègia comercial d’enguany a la fira s’ha centrat en explicar els  avantatges de la destinació a aquelles navilieres que encara no coneixen Tarragona, perquè  descobreixin el potencial de l’oferta turística de la ciutat de Tarragona i del Camp de  Tarragona i l’Ebre, tant pel llegat històric reconegut per la UNESCO com per altres  experiències disponibles a la resta del territori amb temàtiques com la gastronomia, el vi, el  patrrimni històric, el modernisme, els parcs naturals, la cultura popular, el lleure, etc. Uns  actius turístics que fan de Tarragona un port molt interessant per a tots els públics.

A més, enguany també s’ha seguit promocionant el projecte de construcció de la futura  terminal de passatgers per part de Global Ports Holding a Tarragona, que estarà finalitzada  el 2024 i que representarà un punt d’inflexió en els serveis i noves oportunitats. L’objectiu  és poder oferir aquesta infraestructura no només per a les escales en trànsit, sinó que serà  una opció molt adequada per a operatives en “turn around”, per la infraestructura en si i per  la proximitat a l’aeroport de BCN, a només una hora de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Baralla multitudinària a Sant Pere de Ribes amb armes blanques

Notícia següent

PS SDP + aposta per reduir la dependència energètica

Notícies relacionades