El Museu del Port Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua

Una campanya divulgativa tindrà lloc a les xarxes socials sota el hashtag #diamundialaigua #water2me #worldwaterday #acaworldwaterday2021

El pròxim dilluns, 22 de març, el Museu del Port de Tarragona se suma a la  celebració del Dia Mundial de l’Aigua amb una conferència, via Zoom, a les 19.h.  La trobada parlarà sobre propostes de sostenibilitat enfront de la degradació del  litoral tarragoní. 

Aquesta conferència, en línia i oberta a públic, anirà a càrrec del Dr. Jaume Foch,  investigador del grup TecnAtox i professor titular al Departament de Bioquímica i  Biotecnologia de la URV, a més de ser membre de la Societat Catalana de Biologia IEC i coordinador de la secció Catalunya Sud. 

A través d’aquest enllaç https://tuit.cat/dZDAc , el Museu del Port fa una crida per  convidar, a tothom qui estigui interessat, a participar activament a una conferència  que es preveu serà força interessant. 

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per  centrar l’atenció en la importància de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible dels  recursos hídrics. La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es  recomana fer servir a les xarxes socials els hashtags #diamundialaigua #water2me  #worldwaterday #acaworldwaterday2021. 

Informació connexió Zoom 

La conferència es durà a terme mitjançant la plataforma Zoom amb l’enllaç https://zoom.us/j/97076183498?pwd=Y0tPc2hIamRYa1U4alNhazNjTjZTdz09g o bé, amb  l’enllaç curt https://tuit.cat/dZDAc, 

ID de reunió: 970 7618 3498 

Codi d’accés: 584578

 

L’aigua, element important al Pla Sostenibilitat del Port 

El Pla de Sostenibilitat- Agenda 2030 del Port de Tarragona compta amb 23  objectius mediambientals que ja s’estan desplegant en forma de 82 accions o  metes. Aquests objectius s’agrupen en tres blocs temàtics: Sostenibilitat ambiental,  creixement sostenible i Compromís social. 

Dins del primer bloc, Sostenibilitat ambiental, l’aigua és una de les quatre línies  d’actuació. Aquesta línia incorpora accions decidides en la lluita contra el canvi  climàtic amb un ús responsable de l’aigua, fomentant la circularitat i l’aprofitament  dels tots recursos naturals i preservant la biodiversitat de l’entorn. 

Cal afegir algunes de les accions en les quals el Port està treballant. Per una banda  la restauració, millora i potenciació dels hàbitats naturals de la zona Xarxa Natura  2000, i, per altra, la recollida i reutilització de les aigües pluvials al nou espai de la  Zona Logística d’Activitat (ZAL) mitjançant la construcció d’un dipòsit de 1000 m3. 

També es pot parlar, del projecte que van dur a terme el passat mes de febrer amb  la creació de biòtops marins per a la regeneració de la vida marina i l’aposta per la  recuperació de la biodiversitat autòctona. Els diferents models de biòtops estan  inspirats en les troballes fetes a l’antic jaciment dels Carbuncles, una zona al voltant  del Port Esportiu, i altres elements del patrimoni arqueològic de Tarragona. Un  projecte en col·laboració amb la URV que permet la regeneració d’espècies  d’interès com el calamar, la sèpia i el pop.