Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

El Morell entrega el premi de la línia formativa de la III beca Xavi Catà Pros

Avatar photo

Dotze alumnes de l’INS El Morell van presentar el seu treball de recerca a la línia formativa de la convocatòria

Izan Sánchez, i el seu treball “Vehicles impulsats per energies alternatives”, ha estat el guanyador del primer premi de la línia formativa de la III beca Xavi Catà Pros del Morell. El veredicte del jurat es va donar a conèixer aquest dijous 22 de juny en un acte celebrat al jardí de l’Ajuntament del municipi.

 

En total, dotze alumnes de l’INS El Morell van presentar el seu treball de recerca a la convocatòria, i tots en van sortir amb les mans plenes. Va haver-hi set finalistes, que es van endur un guardó i un obsequi que els va fer el centre educatiu, mentre que els cinc guanyadors també van tenir un guardó i un premi econòmic de 500 euros, 400 euros, 300 euros, 200 euros i 100 euros, respectivament.

 

Durant l’acte, Josep Maria Torres, de Cel Net, a més de recordar la figura de Xavi Catà, va “encoratjar l’alumnat a la recerca”. L’alcalde del Morell, Eloi Calbet, va posar de manifest una “doble celebració, per l’esperit del Xavi Catà i perquè els nostres joves sou el futur del nostre municipi i la nostra societat”. Finalment, Jaume Ramon, director de l’INS El Morell, va lloar “la tasca impressionant que han fet tots aquests alumnes, amb treballs excel·lents”.

 

Els projectes tracten sobre temàtiques molt diverses, i val a dir que tots ells havien obtingut almenys una qualificació de 8 sobre 10 en la seva avaluació. Tots quedaran publicats molt aviat a la pàgina web de l’Ajuntament, per tal que es puguin consultar lliurement. Els cinc millors són:

  • 1r premi: “Vehicles impulsats per energies alternatives”, d’Izan Sánchez Sánchez
  • 2n premi: “La triple condemna de la dona presa”, de Clàudia Sánchez Sánchez
  • 3r premi: “An eco-sustainable home”, de Paula Fortuny Dosantos
  • 4t premi: “L’Embruix al Morell”, d’Èlia Lleonart Padrell
  • 5è premi: “Els coets i els seus combustibles”, de Samara Inés Núñez Casanova

 

La línia formativa és només una de les línies de la beca, que busca el millor projecte d’investigació inèdit en els camps del medi ambient, la salut, la sostenibilitat territorial, la cultura, l’antropologia, la sociologia i la música en l’àmbit de la Vall del Francolí i amb relació amb el municipi del Morell. L’altra línia, dotada amb 2.500 euros, es dirigeix a un projecte professional individual o col·lectiu i, en aquesta ocasió, ha quedat deserta.

En el marc de l’acte també s’ha fet la presentació del treball professional seleccionat a la II edició de la iniciativa: “Impacte del complex petroquímic de Tarragona en l’exposició a metalls i la infertilitat masculina”, amb la Dra. Montse Marquès al capdavant. Una exposició que ha fet Elena Sánchez, investigadora del Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica (TecnATox).

 

L’origen de la iniciativa

La beca, nascuda l’any 2015 amb el suport de la Plataforma Cel Net, ret homenatge a Xavi Catà Pros, un activista mediambiental i veí del municipi que estava molt vinculat a aquesta entitat morellenca, a la vegada que era molt actiu en la vida cultural i social del poble. La primera edició la va guanyar l’ambientòleg i consultor en dret ambiental Joan Pons, amb el treball “L’impacte dels serveis ambientals dels ecosistemes en el benestar de les persones a la Vall del Francolí”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten − three =

Notícia anterior

2.223 sabadellencs seran escollits dilluns per a les meses electorals

Notícia següent

El govern de Sant Feliu de Guíxols s’estructura en tres grans àrees

Notícies relacionades