El Minipop Sant Magí recupera l’Espai Tallers Creatius amb setze propostes per a petits i grans

El taller propi del Minipop girarà al voltant de la figura i obra de Mark Rothko, qui ha inspirat el cartell d’enguany

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El Minipop Sant Magí recupera l’Espai Tallers Creatius. Imatge cedida per Festival Minipop

El Minipop Sant Magí del 2021 no només tindrà molta música, sinó que recupera un dels segells ‘Minipop’: l’Espai Tallers Creatius. Sota la coordinació de la Laia Marín, i després que l’any passat la situació sanitària fes difícil la seva celebració, enguany el festival ha estat treballant per poder tornar a organitzar una selecció de tallers i activitats que complementaran el cartell del pròxim 22 d’agost al Camp de Mart de Tarragona.

Així, el festival sortirà de l’Auditori i es desplegarà per tots els Jardins del Camp de Mart, amb setze propostes de tallers ideats i dinamitzats per artistes de diverses disciplines, que compartiran una experiència creativa amb petits i grans. Les activitats estan pensades tant per als més petits, com per als adolescents i també pels adults, i s’hi trobaran propostes d’il·lustració i collage, jardineria, música, plantes aromàtiques o fotografia.

Una de les novetats d’enguany és un taller de divulgació científica marina, que ens oferirà Plàncton Diving, on els participants interpretaran la vida marina a través de les diferents restes que podem trobar fàcilment a la platja. Pel que fa al taller propi del Minipop, girarà entorn a la figura i obra de l’artista Mark Rothko, amb qui la dissenyadora Eva Jolis es va inspirar per al cartell del Minipop Sant Magí 2022.

Com és habitual al Minipop, també hi haurà l’Espai Nadó, el raconet emblemàtic de Tecletes dedicat als més remenuts, així com un espai de joc lliure inspirat en l’exitós projecte de l’associació que ha dut a terme aquesta primavera, la ParcQuinta del Parc de la Ciutat.

Els patrocinadors del Minipop Sant Magí, Toyota AutoForum i Martina Kids&Us, també han preparat els seus propis tallers. Grans i petits aprendran més sobre reciclatge i medi ambient i sobre la llengua anglesa d’una manera creativa, lúdica i divertida.

Quatre tallers d’il·lustració per aprendre diferents tècniques creatives

A l’apartat d’il·lustració hi serà l’AIT (Associació d’Il·lustradores de Tarragona), que han preparat un taller exprés d’estampació. A més, la il·lustradora Mimi Sendra Gavaldà ensenyarà la tècnica per aprendre a dibuixar un personatge. Per la seva banda, l’il·lustrador tarragoní Octavius proposarà construir un petit veïnat a través de casetes fetes amb material reciclat. El dissenyador i creador Marc Volpini farà imaginar mons de paper amb la tècnica del collage. Finalment, l’Espai Nautilus explicarà com fer un autoretrat amb diferents tècniques plàstiques.

També hi haurà tallers relacionats amb el món de les plantes, amb la Silvestrina, que aproparà els participants al món de les plantes aromàtiques per acabar elaborant uns coixinets relaxants que ens ajudaran a dormir millor. I l’Hort you – Ecoagricultura urbana portarà una proposta per elaborar una composició vegetal a través dels cactus i les suculentes.

Les entitats i associacions tarragonines, al Minipop Sant Magí

Les entitats que enguany també participaran amb un taller seran l’Associació Medioambiental La Sínia, amb la qual s’elaboraran saquets d’infusions, i la BUMT (Banda Unió Musical de Tarragona), que proposarà un taller de construcció d’un instrument similar a un xilòfon fet amb aigua.

Tampoc no hi faltaran tallers d’àmbit social, com els de la Creu Roja Tarragona, que des del seu Departament de Joventut oferirà tallers a l’entorn de les joguines educatives i l’alimentació saludable. També hi serà el col·lectiu de fotògrafs implicats amb Tarragona i que formen part important del teixit cultural i documental de la nostra ciutat, PhotoKm0, que farà viure la música a través de la càmera.

En funció de l’evolució epidemiològica i segons quines restriccions sanitàries estiguin vigents, l’organització decidirà quin tipus d’inscripció prèvia caldrà fer per a realitzar el taller. La informació es donarà les setmanes anteriors al Minipop Sant Magí 2022 per a poder coordinar els tallers amb antelació.