El CAT ha fet una actuació per reforçar un tram de la canonada principal

L'actuació preventiva evitarà substituir el tram de conducte afectat, que es reforça

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Actualment el Consorci està instal·lant fibra òptica a la seva canonada principal, es tracta d’un sistema que permet el monitoratge en temps real i en continu del conjunt de trams que conformen la canonada de formigó pretesat i detecta tots els esdeveniments acústics relacionats amb la ruptura de les espires d’acer que poden desencadenar el deteriorament estructural de la infraestructura.

Aquest sistema, pioner a Europa, ha permès al CAT detectar una anomalia a la xarxa de distribució al seu pas per l’Ametlla de Mar i és per això que s’ha programat una actuació per reforçar la canonada principal sense substituir-la. El president del CAT, Joan Alginet, ha fet un seguiment de les obres i ha assegurat que “el projecte d’instal·lació de la fibra òptica és una inversió molt important pel CAT, a nivell econòmic però sobretot a nivell de tranquil·litat, aquest sistema de monitoratge en continu ens ha permès detectar un punt malmès de la xarxa i ha evitat un nou col·lapse de la canonada principal i tot el que comporta. Vull aprofitar també aquest espai, per agrair l’esforç i la feina feta per l’equip humà del Consorci, que ha treballat amb molta celeritat i professionalitat i també a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar per la coordinació i la facilitació de les tasques a realitzar”.

El punt on s’ha fet l’actuació està fora de la variant de l’Ametlla de Mar, unes obres que avancen a bon ritme i que permetran desviar l’actual traçat de la canonada principal en un tram de 375 metres a principis d’abril, evitant així el tram crític més proper a la planta potabilitzadora.

A hores d’ara, la fibra està instal·lada en un 40% de la infraestructura, en un total de 34km (no consecutius), concretament en dos trams, el primer i més crític entre l’Ampolla i l’Ametlla de Mar i  el segon tram entre l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils. Aquesta setmana la fibra començarà a instal·lar-se entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet i fins a finals de juny de 2023 s’instal·laran els trams restants per arribar als 85 km totals.