Eduard Rovira (ERC) perd l’absoluta a Torredembarra i haurà de pactar per governar

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Les eleccions municipals del 28M a Torredembarra han desgastat l’actual alcalde del municipi, que tenia majoria absoluta. Esquerra Republicana, però, s’ha mantingut fort a la primera plaça i es podria repetir el pacte que ja es va fer el 2015 amb els socialistes, que han quedat segons.

    L’actual alcalde republicà, Eduard Rovira, ha guanyat el seu particular pols amb el socialista Vale Pino. Els republicans han baixat de 9 a 6 regidors, mentre que els socialistes han pujat de 4 a 5 regidors. La suma dels dos tindria una majoria àmplia per governar el poble del Baix Gaià.

    Pel que fa a la resta de formacions, el Ple estarà extremament fragmentat amb 7 partits a l’Ajuntament. Junts ha pujat fins als 2 edils i han entrat fins a quatre nous grups polítics amb un sol regidor: PP, VOX, els ecosocialistes d’Alternativa Torredembarra i la CUP. Valents no ha sigut capaç d’endur-se els vots que ha perdut Ciutadans i s’ha quedat fora. En els pròxims dies, s’iniciaran les converses per conformar un nou govern que estarà liderat novament Eduard Rovira.